fbpx
Lou Ferrigno The Incredible Hulk

Lou Ferrigno The Incredible Hulk

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 4 minuten

Lou Ferrigno was “de” rivaal van Schwarzenegger in de klassieker “Pumping Iron”. Hij verloor die Mr. Olympia van Arnold, maar won wel de rol van “The Hulk”.

Lou Ferrigno is opgegroeid in een Italiaans-Amerikaans gezin. Zijn vader was Matthew Ferrigno, een politieagent bij de NYPD, zijn moeder heette Victoria. Lou is sinds zijn derde levensjaar voor 80% doof, nadat hij een infectie heeft gehad. “…Als ik mijn gehoor niet was kwijtgeraakt, was ik hier nu niet geweest. Het zette me er toe aan mijn zelfpotentieel te maximaliseren. Ik moest beter zijn dan gemiddeld om te slagen.

Als kind had hij bepaald geen slappe rolemodels. Steve Reeves die Hercules speelde, maar ook de figuren uit de Marvel-comics Spiderman en The Hulk. Als kind had hij nog niet kunnen dromen dat hij zowel de rol van Hercules, The Hulk als vele andere rollen zelf zou spelen.

De Hulk

Waar een wetenschapper een fout maakt met gammastraling om in een bizar gespierd groen monster te veranderen, had Lou alleen schmink nodig. Niet voor niets werd zijn lichaam verkozen als toonbeeld van bovenmenselijke kracht in deze populaire TV-serie uit de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw.

Arnold Schwarzengger werd nog overwogen voor de rol van de Hulk. Hij werd echter te klein bevonden (in lengte dan)! In Pumping Iron, een klassieker die vooral Arnold Schwarzenegger volgt in zijn (voorbereiding op de) strijd voor een zesde mr. Olympia titel, is Lou Ferrigno de jonge gretige uitdager die Arnold van de troon wilt stoten.

Louis Jude Ferrigno werd geboren op 9 november 1951 in Brooklyn New York en begon op zijn 13e met krachttraining. Als kind had hij bepaald geen slappe rolemodels. Steve Reeves die Hercules speelde, maar ook de figuren uit de Marvel-comics Spiderman en The Hulk. Als kind had hij nog niet kunnen dromen dat hij zowel de rol van Hercules, The Hulk als vele andere rollen zelf zou spelen.

Biografie Lou Ferrigno

Lou begon met trainen toen hij 13 jaar oud was. Nadat hij zijn opleiding aan de Brooklyn Technical High School had afgerond won hij in 1969, op zijn 18e, al zijn eerste grote titel, Mr. Amerika (IFBB). Vier jaar later werd hij de jongste Mr. Universe ooit. Een record dat nog steeds staat. Hij trainde in zijn vroege jaren in Columbus, Ohio met Arnold Schwarzenegger.

In 1974 deed hij een eerste poging om de titel der titels, Mr. Olympia. Hij werd tweede achter Arnold. Het jaar daarop werd hij derde in een strijd die door documentaire makers Charles Gaines en Robert Fiore vereeuwigd werd in de klassieker Pumping Iron.

Hierna verliet hij het wedstrijd podium voor vele jaren en probeerde o.a. nog een American Footbal carriere in Canada (welke na 2 wedstrijden alweer voorbij was).  Hiernaast deed hij mee aan de eerste Sterkste Man wedstrijd in 1977 waar hij 4e werd (van de 8 deelnemers).

Het duurde tot 1992 tot hij weer op het wedstrijdpodium stond. Dat jaar en het jaar erop werd hij respectievelijk 12e en 10e op de Mr. Olympia. In 1994 deed hij mee aan de Masters Olympia, een soort senioren versie van voormalige IFBB kampioenen. Hier werd hij tweede na Robby Robinson. Ook hiervan werd een documentaire gemaakt,  genaamd Stand Tall (1996). Hierna stopte hij definitief met wedstrijden.

Tijdens het hoogtepunt van zijn carrière was hij 1,95m lang, woog hij 125 kg en was de grootste bodybuilder van zijn tijd.

Ferrigno is in 1978 getrouwd met Susan Groff, een jaar later gingen ze uit elkaar. Op 30 mei 1980 trouwde hij met Carla Green, een Psychotherapeute, die toen zijn manager werd, en later zijn personal trainer. Ze hebben drie kinderen, Shanna (geboren in 1981), Louis Jr. (geboren in 1984) en Brent (geboren in 1990). In de zomer van 2005 speelde zijn dochter een rol in de E! reality TV serie Filthy Rich: Cattle Drive.

Sinds 2000 heeft Lou periodieke gastoptredens als zichzelf in de CBS televisie show, The King of Queens waar hij Heffernans’ buurman speelt.

Lou de Bodybuilder

In 1969, op zijn 18e, won Ferrigno al zijn eerste grote titel, Mr. Amerika (IFBB). Vier jaar later werd hij de jongste Mr. Universe ooit. Een record dat nog steeds staat. Hij trainde in zijn vroege jaren in Columbus, Ohio met Arnold Schwarzenegger.

In 1974 deed hij een eerste poging om de titel der titels, Mr. Olympia. Hij werd tweede achter Arnold. Het jaar daarop werd hij derde in een strijd die door documentaire makers Charles Gaines en Robert Fiore vereeuwigd werd in de klassieker Pumping Iron.

Hierna verliet hij het wedstrijd podium voor vele jaren en probeerde o.a. nog een American Footbal carriere in Canada (welke na 2 wedstrijden alweer voorbij was).  Hiernaast deed hij mee aan de eerste Sterkste Man wedstrijd in 1977 waar hij 4e werd (van de 8 deelnemers).

Het duurde tot 1992 tot hij weer op het wedstrijdpodium stond. Dat jaar en het jaar erop werd hij respectievelijk 12e en 10e op de Mr. Olympia. In 1994 deed hij mee aan de Masters Olympia, een soort senioren versie van voormalige IFBB kampioenen. Ook hiervan werd een documentaire gemaakt,  genaamd Stand Tall (1996). Hierna stopte hij definitief met wedstrijden.

Tegenwoordig is hij personal instructor/coach, heeft zijn eigen lijn van fitnessapparatuur en heeft soms nog kleine rolletjes in films (o.a. een kleine cameo als bewaker in de laatste Hulk film uit 2008). Hij is bovendien reserve deputy-sherrif.

Stats

Naam: Louis Jude Ferrigno

Geboortedatum: 9 november 1951
Lengte: 1.96m
Wedstrijd gewicht: 130kg  in 1975, 143kg in 1992

Resultaten

 • 1971 Pro Mr. America — WBBG, Teen 1st
 • 1971 Teen Mr. America — AAU, 4th, Most Muscular 5th
 • 1972 Pro Mr. America — WBBG, 2nd
 • 1972 NABBA Mr. Universe, Tall 2nd
 • 1973 IFBB Mr. America, Overall Winner
 • 1973 IFBB Mr. Universe, Tall 1st, Overall Winner
 • 1974 IFBB Mr. International
 • 1974 IFBB Mr. Universe, Tall 1st, Overall Winner
 • 1974 Mr. Olympia, Heavyweight 2nd
 • 1975 Mr. Olympia, Tall class, 3rd place
 • 1992 Mr. Olympia, 12th
 • 1993 Mr. Olympia, 10th
 • 1994 Olympia Masters, 2nd
girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

 • Gratis matchingservice
 • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
 • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
 • bodybuilders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen