fbpx
Bokszaktraining: Goed voor lichaam en geest

Bokszaktraining: Goed voor lichaam en geest

Geschreven door Angelo

Geschatte leestijd: 4 minutenBokszaktraining is een perfecte manier om vet te verbranden, spieren te kweken en je gedachten op nul te zetten. En dan allemaal in één workout!

Weet je nog dat oude, stoffige ding in de hoek van de sportschool? Ja, de bokszak! Die hangt daar niet alleen voor de boksers onder ons. Als je dacht dat boksen alleen goed was voor je bovenlichaam en het ontwikkelen van wat kracht, dan heb je het mis. 

In dit artikel kijken we naar de voordelen van de bokszak, je zult versteld staan van de resultaten!

Wat is bokszaktraining?

Bokszaktrainingen hebben een enorme opmars gemaakt. Waarom? Omdat bokszaktraining thuis niet alleen een geweldige manier is om stoom af te blazen, maar ook een ideale manier om vet te verbranden en aan je conditie te werken. Voor de mensen die willen afvallen of fitter willen worden, combineert het stoten en trappen op de bokszak allemaal in één workout. En ja, zelfs beginners kunnen hiermee aan de slag!

Je begint je bokszaktraining altijd met een goede warming up. Daarna ga je met bokshandschoenen aan stoten en trappen, of als je meer kickboksen-stijl wil, trappen en stoten. De intensiteit? Die kun je helemaal aanpassen aan jouw niveau en op je eigen tempo opbouwen. Je zult al snel merken dat je conditie verbetert en dat je de training langer vol kunt houden.

Er zijn verschillende soorten bokszakken. Of je nou kiest voor een staande bokszak of een hangende variant, in elke woning is er wel plek voor een bokszak. Ze zijn er in allerlei verschillende soorten en maten, dus wil jij een bokszak kopen, kies dan een bokszak die qua maat en type geschikt is voor jou. Over handschoenen gesproken: de maat wordt vaak bepaald door het gewicht. Dames gaan vaak voor 10 of 12 oz, terwijl heren kiezen voor 14 of 16 oz.

Waarom beginnen met een bokszaktraining?

Waarom beginnen met een bokszaktraining? Nou, er zijn talloze redenen! Ten eerste is trainen op een bokszak een ideale manier om stoom af te blazen en de stress van je af te slaan. Voor degenen die hunkeren naar een hoge intensiteit en volledige lichaamsbeweging, maakt een intensieve bokszaktraining het mogelijk om flink wat calorieën per uur te verbranden.

Het mooie van bokszakken, of je nu kiest voor staande versies of hangende bokszakken, is dat je thuis kunt trainen op tijden die jou uitkomen. Dus, voor degenen die niet van lichamelijk contact houden zoals bij sparren met een partner, maar wel de technieken van bijvoorbeeld kickboksen willen ervaren, is boksen op een bokszak ideaal.

Tijdens de bokszaktraining gebruik je alle spieren en dat maakt het zo effectief. Met de juiste bokszak kun je als beginner goed leren hoe je trappen en stoten moet geven. En na elke training zul je merken dat je conditie verbetert, ideaal om dat peil te houden of zelfs te verhogen.

Afvallen met bokszaktraining, kan dat?

Afvallen met bokszaktraining, kan dat? Absoluut! Bokszaktraining is een full body workout waarbij je intensief traint, waardoor je tijdens je training een flink aantal calorieën kunt verbranden. Maar waarom is bokszaktraining zo effectief voor gewichtsverlies?

Ten eerste werk je met zowel stoten op de bokszak als met lichaamsoefeningen zoals squats, waardoor je alle basistechnieken leert. Of je nu kiest voor staande versies of hangende bokszakken, je kunt thuis trainen op je eigen tempo. Tijdens de training kun je goed ervaren hoe je trappen geeft en je technieken nog verder verbeteren.

Daarnaast helpt bokszaktraining om spieren op te bouwen en je conditie op peil te houden. Regelmatige training volgens een goed bokszaktraining schema zorgt ervoor dat je conditie blijft verbeteren. En weet je wat het mooie is? De training kun je aanvullen met korte pauzes om je lichaam te laten herstellen en vervolgens weer op volle kracht verder te gaan.

Dus, als je op zoek bent naar een leuke, intensieve manier om af te vallen, dan is bokszaktraining iets voor jou!

Wat vult bokszaktraining goed aan?

Wat vult bokszaktraining goed aan? Terwijl bokszaktraining al een volledige lichaamsoefening op zich is, zijn er enkele andere oefeningen die het perfect kunnen aanvullen om een evenwichtige fitnessroutine te garanderen.

Pull-ups met een optrekstang zijn hier een uitstekend voorbeeld van. Deze oefening versterkt de bovenrug, schouders en armen, wat essentieel is voor krachtige stoten. Een sterk bovenlichaam kan de effectiviteit van je stoten op de bokszak aanzienlijk verhogen. Er zijn verschillende optrekstangen op de markt. Van volledige pull-up stations tot aan optrekstangen die je simpel en eenvouding tussen je deurpost kunt bevestigen.

Daarnaast is touwtjespringen een andere geweldige aanvulling. Niet alleen helpt het bij het verbeteren van de cardiovasculaire conditie, maar het verhoogt ook de beenkracht en het uithoudingsvermogen, wat van pas komt bij traptechnieken.

Waarom thuis op de bokszak trainen?

Waarom zou je thuis op de bokszak trainen? Het trainen op de bokszak is een fantastische manier om je conditie te verbeteren en calorieën te verbranden, zonder dat je de deur uit hoeft. Thuis bokszaktraining biedt flexibiliteit; je kunt trainen wanneer het jou uitkomt en je hoeft er niet het huis voor uit.

Of je nu kiest voor hangende bokszakken of staande versies, met de bokszak kun je alle basistechnieken leren. Voor beginners is het ideaal; je kunt op je eigen tempo technieken nog verder verbeteren zonder druk te voelen van anderen. En als je al gevorderd bent, biedt een intensieve training thuis de mogelijkheid om je technieken te verfijnen.

Daarnaast is het thuis hebben van een bokszak nou ideaal voor de mensen die privacy waarderen. Geen publiek, geen wachttijden; alleen jij, je handschoenen (heren gaan meestal voor 6 of 8 oz, terwijl dames kiezen voor 10 oz) en je bokszak. Tijdens elke training maak je progressie en voel je je zelfverzekerder.

Kortom, thuis met de bokszak trainen is niet alleen een goede training, het is ook comfortabel en efficiënt. Zo blijf je gemotiveerd en bereik je sneller je fitnessdoelen!

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen