Probeer FITsociety coaching

Wanneer je als personal trainer, online coach, bootcamp instructeur of andere fitness professional besluit om voor jezelf te starten dan is dat een grote stap. Je moet over veel aspecten nadenken: wat wordt mijn bedrijfsnaam en uitstraling? Welke diensten ga ik aanbieden? Welke doelgroep wil ik bereiken? En nog veel meer.

De kans is groot dat je zaken als administratie, facturatie, marketing en automatiseren van bedrijfsprocessen niet gelijk hoog op de agenda hebt staan.

Wanneer je bedrijf begint te lopen en de tijd die je besteedt aan jouw administratie is het wellicht verstandig om je te gaan oriënteren op een fitness software pakket. Maar welk fitness software pakketten zijn er? En welke past nu het beste bij jou doelstellingen?

Wat kun je oplossen met Fitness Software?

De digitalisering van onze samenleving laat ook haar voetsporen na in de fitness wereld. Dat kun je zien aan het aantal fitness apps en diverse fitness software oplossingen die allen beloven de beste oplossing voor jouw fitness business te zijn. Maar welke problemen kun je echt oplossen met software? En welke oplossingen zijn te beperkend of nog niet helemaal passend bij jouw dienstverlening?

Ledenadministratie en facturatie

Uiteraard hoort bij elke onderneming een goede administratie waarin alle facturen en uitgaven + inkomsten netjes opgenomen zijn. Dit is wellicht het eenvoudigste te automatiseren, immers de diverse boekhoudpakketten in andere branches bestaan al enkele jaren. Je kunt daarom prima kiezen voor een reeds bestaand facturatie pakket en dat toepassen op jouw fitness of personal training business. Met 9 van de 10 standaard facturatie en administratie pakketten kom je een heel eind. Werk je met een boekhouder, dan kun je deze vaak eenvoudig toegang geven via het systeem.

Communicatie

Veel van de werkzaamheden rondom coaching en training liggen op het gebied van communicatie. Vaak zien we dat de communicatie via de prive telefoon verloopt, hetzij via SMS of Whatsapp. Een oplossing die veel trainers toepassen om niet in de vrije uren ‘gestoord’ te worden door hun klanten is een extra telefoon voor de zakelijke contacten. Dit betekent dat je feitelijk 2x een abonnement moet hebben, 2x een telefoon moet opladen en 2x een telefoon bij je moet hebben. Daarnaast heb je bij deze oplossing niet de gegevens van jouw klanten bij de hand en moet je die alsnog ergens opzoeken in een kladblok of laptop. Niet heel handig, dus. Veel fitness software pakketten bieden oplossingen voor de communicatie tussen klant en trainer. Zo bieden wij de FITsociety Messenger, een chat omgeving die overeen komt met de bekendste chat applicaties die je nu ook gebruikt. Zo hoef je niet een compleet nieuwe app te leren kennen en kun je de zakelijke contacten voeren via 1 telefoon.

Trainingsschema maken met fitness software

Naast facturatie en administratie en communicatie kun je tegenwoordig ook fitness software pakketten aanschaffen waarin je trainingsschema’s kunt maken. Het meest gebruikte fitness software voor trainingsschema’s is nog steeds Microsoft Excel en dat is gratis in veel gevallen. Maar het is niet heel gebruiksvriendelijk. In tijden dat klanten alles via hun mobiele telefoon doen is het misschien geen verkeerde gedachte om in een fitness platform te investeren waarbij je ook een fitness schema kunt maken voor klanten. Binnen FITsociety kun je een fitness schema maken voor klanten, aanpassingen aanbrengen, progressie en resultaten bijhouden en jouw eigen fitness oefeningen met eigen video’s toevoegen. Werk je met bepaalde templates? Dan kun je deze eenmalig aanmaken en opslaan zodat je deze later nog een keer kunt gebruiken voor andere klanten. Zo houd je meer tijd over en kun meer tijd besteden aan de leuke dingen van het vak.

Voedingsschema maken

Er zijn door de jaren heen veel oplossingen software oplossingen verschenen voor het maken van voedingsschema’s. Veel van deze software pakketten werken eenzijdig, namelijk: voor het maken van een voedingsschema. De distributie van het voedingsschema naar de klanten is iets waar je bij deze paketten vaak alleen kon kiezen tussen email en printen. Op zich werkt dat prima en is dat voor veel dietisten en personal trainers voldoende. Anno 2018 ontkom je er alleen niet aan dat jouw klant graag alles in 1 centrale app ontvangt. Vandaar dat we in de FITsociety app hebben gekozen dat je het voedingsschema direct naar de klant kunt sturen in de app. Dit kan een eenvoudige macroberekening of een macroberekening zijn, maar dit kan ook een compleet voedingsschema met een weekmenu zijn. Indien de klanten hiermee aan de slag gaan hoeven ze alleen maar de voedingsmiddelen in de app af te vinken. Hebben ze iets meer of minder gegeten dan is dat direct aan te passen. Net zo eenvoudig zie jij alles wat jouw klanten gegeten hebben terug in jouw trainer dashboard zodat je direct inzicht krijgt in de progressie.

Fitness software met agenda en lesrooster

Wil je jouw agenda ook via 1 platform laten verlopen? Ben je klaar met Google Calendar of Outlook? Dan zit je bij FITsociety goed. In jouw coaching dashboard kun je jouw rooster wekelijks uploaden en via de apps kunnen jouw klanten dit rooster in realtime inzien. Heb je een groepsles met een beperkt aantal deelnemers, dan kunnen klanten zich hiervoor opgeven via de app. Is het een betaalde les, dan kunnen jouw klanten gelijk betalen via een strippenkaart of IDEAL. Is de les vol? Dan komen nieuwe aanmeldingen op een eventuele reservelijst. Wekelijkse terugkerende lessen kun je vooruit plannen zodat je elke week een actueel overzicht geeft van jouw agenda aan jouw klanten.