fbpx
Bootcamp

Bootcamp

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 3 minuten

Ergens aan het begin van deze eeuw is een nieuwe trend ontstaan wat zijn oorsprong had in het Amerikaanse leger: Bootcamp. De Bootcamp Trainingsmethode is gebaseerd op wat de soldaten in het Amerikaans leger aan cardiotraining en krachttraining doormaken om in vorm te blijven.

Bootcamp

De gedachte erachter is dat je back to basic gaat en dat je geen apparaten nodig hebt. Je maakt gebruik van de buitenlucht om een full body workout te krijgen. De diverse aspecten die tijdens een Bootcamp Workout aan bod komen zijn conditietraining, krachttraining, lenigheid en explosiviteit.

Wat is Bootcamp

De Bootcamp trainingen vinden plaats in de buitenlucht, zonder toestellen en andere moderne middelen die men in sportcentra voor handen heeft. Er is een professionele begeleider die jou door middel van fitnessoefeningen met je eigen gewicht, interval trainingen en conditionele oefeningen zal aanpakken. Dit betekent dat Bootcamp geschikt is voor mensen die willen afvallen en kracht willen opbouwen. En dat in teamverband. De afwisseling in de trainingen ligt in de eerste plaats bij de personal trainer die de oefeningen bedenkt. Vaak worden er ook oefeningen bedacht die je samen moet uitvoeren. Zo krijg je naast de training ook een leuke sociale bezigheid.

Bootcamp Oefeningen

Omdat je in de buitenlucht traint, kun je tijdens een Bootcamp les gebruik maken van alle mogelijke zaken die je tegenkomt. Hierdoor beperk je je niet en kun je vele variaties maken. Een aantal Bootcamp oefeningen die je kunt verwachten tijdens een les:

Krachttraining
5 setjes van 30 squats met je eigen lichaamsgewicht
5 setjes van 15 push ups met je eigen lichaamsgewicht
5 setjes van 20 meter walking lunges

Uithoudingsvermogen
200 meter sprinten

Video Bootcamp

http://www.youtube.com/watch?v=78gdrf_JeNg

Ben ik geschikt voor Bootcamp

Omdat de oorsprong van deze groepsles militair is denken veel mensen dat je wordt afgemat door een trainer die je schreeuwend aanspoort om alles uit je te persen. In tegendeel gaat Bootcamp er vaak rustiger aan toe. Het is uiteindelijk wel de bedoeling dat je lichaamlijke progressie boekt, maar dit dien je te doen op een leuke en voor jou plezierige manier. Vaak bestaat een groep ook uit een verschillende samenstelling en zal het niveau ook daarop afgestemd zijn. Dus ben jij net beginner, dan zul je ook in een groep ingedeeld worden met mensen van hetzelfde nveau.

Bootcamp voordelen

Er zijn vele voordelen van Bootcamp. Een van de meest gehoorde voordelen is dat je in de buitenlucht kunt sporten en dat je op elk niveau kunt instappen. Het is een leuke manier om in de buitenlucht in vorm te komen. Je doet ook leuke sociale contacten op omdat het een sport is die je in groepsverband doet. Een ander bijkomend voordeel van het doen van Bootcamp in groepsverband is dat je door een milde groepsdruk ook de volgende keer weer van de partij bent. Jij bent namelijk toch niet de enige afhaker? Even de voordelen nogmaals op een rij:

 • Sporten in de buitenlucht
 • Krachttraining en conditietraining
 • Leuke sociale contacten
 • Verbrand 1000 kcal met Bootcamp
 • Ontwikkel spierkracht
 • Verlies kilo’s
 • Goede begeleiding door instructeurs en trainers
 • Op elk niveau in te stappen

Bootcamp ervaringen

Een aantal fans hebben hun ervaringen met ons gedeeld zodat bezoekers van onze website hier wellicht iets aan kunnen hebben wanneer ze twijfelen. De ervaringen kunnen gebaseerd zijn op lessen die gegeven worden door individuele trainers of door sportcentra zoals HealthCity:

Bootcamp is voor mij echt de perfecte training in de buitenlucht van Den Haag. Ik werk overdag in de stad en dan is het heerlijk om in de mooie duinen hard te trainen. Ik dacht in het begin dat het heel zwaar zou zijn. En dat is het ook! Maar de trainers zijn erg deskundig en voelen aan wanneer je meer kunt of dat je echt aan je max zit. Daarnaast hebben we nu een leuk groepje opgebouwd met deelnemers die elke week structureel gaan. Voor mij geen saaie sportschool meer.

Omdat elke training anders is en dus ook een verrassing is, spreekt mij deze vorm van training heel erg aan. In het verleden kwam ik vaak in de sportschool, maar na het doen van elke keer dezelfde oefeningen was ik het wel beu. Nu kom ik vaak in het Vondelpark en weet ik niet wat mij elke keer te wachten staat.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

 • Gratis matchingservice
 • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
 • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen