fbpx
 • Home
 • >
 • Blog
 • >
 • Fitness
 • >
 • Les Mills Body Pump oefeningen als krachttraining workout

Les Mills Body Pump oefeningen als krachttraining workout

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 3 minuten

Indien je krachttraining en spierversterkende oefeningen wilt doen in groepsverband is Body Pump van Les Mills de perfecte groepsles voor jou. De les kenmerkt zich door 60 minuten spierversterkende oefeningen te doen voor het hele lichaam. De enige benodigdheden die hierbij nodig zijn: de barbell, dumbbells en een aerobics step.

Gedurende de training zal je samen met anderen oefeningen doen zoals bankdrukken, lunges, squats, deadlift, biceps curls, triceps extension en nog meer. Dit alles doe je onder begeleiding en toezicht van een gecertificeerde Les Mills instructeur die je in de gaten houdt of je de oefeningen wel goed uitvoert en of je wel het maximale uit jezelf haalt. Tot slot worden zoals alle Les Mills lessen de lessen op muziek gegeven die je motiveren en om de 3 maanden wisselen van tracklist.

Wat is Body Pump

Met Body Pump train je zoals gezegd alle spiergroepen in het lichaam in groepsverband. De les duurt 60 minuten en heeft een vaste choreografie die 3 maandelijks wisselt. Body Pump doe je niet thuis maar in de sportschool. Door het doen van Body Pump ontwikkel je spierkracht en realiseer je spiergroei. De moeilijkheidsgraad kun je zelf bepalen. De oefeningen zijn vrij eenvoudig en kan met het zelf gekozen gewicht uitgevoerd worden. Belangrijk hierin is dat beginnende deelnemers aan deze lessen niet te enthousiast moeten zijn met het gewicht. Aangezien sommige spiergroepen voor een aantal minuten getraind worden kan er snel uitputting en verzuring plaatsvinden wanneer er niet met de juiste kilo’s gestart wordt. Tijdens een les kun je ruim 700 kcal verbranden, waardoor Body Pump niet alleen goed is voor krachttoename en spiergroei maar je kan ook afvallen met Body Pump.

Bodypump thuis

Wil je bodypump thuis doen? Check dan deze producten uit onze shop:

Body Pump voordelen

Krachttoename, spiergroei en vetverbranding zijn de 3 voordelen die je zult merken als je meedoet met een les. Je gaat aanzienlijk sterker worden doordat je de spieren aanspreekt en je gaat ook zwaarder kunnen trainen indien je vaak de lessen volgt. Als je net begint en je hebt spierpijn na de les, zorg er dan wel voor dat je minimaal 48 uur rust houd voordat je weer begint met een les Body Pump. De voordelen op een rijtje:

 • Krachttoename en spiergroei
 • Vetverbranding door het doen van krachttraining
 • Verbrand tot bijna 600 calorieen per les
 • Sterkere en grotere spieren
 • Goede buikspieren training

Afvallen met BodyPump

Er is een groot voordeel van het doen van krachttraining, naast het ontwikkelen van spierkracht. Namelijk, kan afvallen door het doen van krachttraining. Doordat je lichaam tijdens het doen van BodyPump in een vergelijkbare toestand verkeert kun je dus afvallen met bodypump. Hieronder kun je zien hoeveel calorieeen je tijdens een les verbrandt:

LesCalorieverbruik vrouwCalorieverbuik man
BodyPump438589
BodyCombat417605
BodyAttack695740
BodyStep575605
RPM685619
BodyJam377413
BodyBalance267305

Body Pump Les

Een les Body Pump heeft een paar elementen die in elke les terugkomen. Zo is de structuur van een les vaak als volgt:

Warming Up

Beenspieren
Borstspieren
Rugspieren

Triceps
Biceps
Schouders
Buikspieren

Cooling down

De lessen beginnen altijd met een warming up om je lichaam en spieren op te warmen voor de aankomende intensiteit. Op die manier voorkom je vervelende blessures. Na de warming up komen eerst de grote spiergroepen aan bod. Deze spiergroepen worden vaak getraind met behulp van ondersteunende spiergroepen, zoals de triceps bij het trainen van de borstspieren en de biceps bij het trainen van de rugspieren. Daarmee wordt de training van de grote spiergroepen ook vaak als warming up gezien van de ondersteunende spieren. De ondersteunende spiergroepen komen na de grote spiergroepen aan bod en vaak in de vorm van isolatie oefeningen. Op die manier spreek je echt alleen de spieren aan die je wilt aanspreken. Tot slot komen de buikspieren en core aan bod.

Video Body Pump

http://www.youtube.com/watch?v=j_rNm1uNW-M

Voor wie is Body Pump

De lessen kunnen door iedereen gevolgd worden wanneer er maar sprake is van een goede basis conditie en algehele gezondheid. De oefeningen zijn eenvoudig en de instructeur is er om uitleg en ondersteuning te voorzien. Daarnaast is de intensiteit eenvoudig zelf te bepalen door het aanpassen van het gewicht. Vaak zie je ook tijdens de lessen een gevarieerde samenstelling van deelnemers. Dit is erg kenmerkend voor de lessen Body Pump.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

 • Gratis matchingservice
 • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
 • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen