fbpx
Cristiano Ronaldo workout

Cristiano Ronaldo workout

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 4 minuten

Cristiano Ronaldo is een van de best betaalde voetballers van de wereld. Na Manchester United, Real Madrid en Juventus blijft hij een van de beste spelers ter wereld. Is daar een verklaring voor te vinden in zijn training of voeding?

Cristiano Ronaldo groeide op Santo António, een buurt in de Portugese stad Funchal op het eiland Madeira. Cristiano Ronaldo groeide daar op met zijn ouders, oudere broer en twee oudere zussen. Cristiano, zijn eerste naam heeft zijn tweede naam, Ronaldo, te danken aan Ronald Reagan, van wie zijn vader groot fan was.

Cristiano Ronaldo Biografie

Ronaldo speelde op Madeira voor CD Nacional. In 2002 werd de vleugelaanvaller gecontracteerd door Sporting Lissabon. In de zomer van 2003 trok hij de aandacht van Manchester United. Tijdens een wedstrijd tussen Sporting en Manchester United ter gelegenheid van de ingebruikname van het Estádio José Alvalade, speelde Ronaldo uitstekend en hij leidde zijn team naar een 3-1 overwinning. De spelers van Manchester United gaven na afloop van de wedstrijd aan dat ze voortaan liever met dan tegen Ronaldo wilden spelen, waar coach Alex Ferguson het volkomen mee eens was. Kort daarna werd hij voor ongeveer 12 miljoen pond door Manchester United overgenomen van Sporting. Bij Manchester United werd Ronaldo binnengehaald als de vervanger van David Beckham, die kort daarvoor naar Real Madrid was vertrokken. Ronaldo won in zijn eerste seizoen bij die club direct de FA Cup; hij scoorde de openingstreffer in de finale tegen Millwall FC (3-0).

Debuut Ronaldo Nationaal elftal

Ronaldo maakte zijn debuut in het Portugese nationale elftal op 20 augustus 2003 tegen Kazachstan. Sinds het Europees kampioenschap voetbal 2004 is hij basisspeler. Ronaldo was een van de smaakmakers op dit EK, waar hij met Portugal verliezend finalist was; hij scoorde tegen Griekenland en Nederland. Na het EK nam Ronaldo met Portugal deel aan de Olympische Spelen van 2004 in Athene.

Eind november 2005 had Ronaldo een zware tijd. Zo werd hij valselijk beschuldigd van verkrachting en overleed zijn vader. Maar half december verlengde hij zijn contract bij Manchester United tot 2010. Na een vermeend handgebaar, waarbij hij in diezelfde periode zijn middelvinger liet zien aan het publiek van SL Benfica werd hij door de UEFA voor één wedstrijd geschorst.

Op het WK van 2006 liet Ronaldo ook van zich spreken, hoewel hij niet altijd in de basis stond. Tegen Engeland scoorde hij de winnende strafschop en leidde Portugal hiermee naar de eerste halve finale van een wereldkampioenschap sinds 1966.

In het seizoen 2006/2007 ontwikkelde hij zich tot een van de beste spelers ter wereld. Hij werd tweemaal achtereen tot speler van de maand gekozen, iets wat daarvoor alleen Dennis Bergkamp en Robbie Fowler was gelukt. Na belangstelling van Real Madrid tekende hij in april 2007 een nieuw contract dat hem voor vijf jaar aan United bond. Met een salaris van £120.000 per week werd hij de best betaalde speler in de geschiedenis van de club.
Op 22 april 2007 werd Ronaldo door de spelers in de Engelse competitie gekozen tot Speler van het Jaar en tevens talent van het jaar in de Engelse competitie, wat sinds 1977 (Andy Gray) niemand meer was gelukt.
Zijn succesvolste jaar tot nu toe is 2008. Hij won met Manchester United de Premier League, FA Community Shield, UEFA Champions League en de Wereldbeker. Tevens werd hij bekroond tot Europees- en Wereldvoetballer van het jaar.

In Juni 2009 was het eindelijk zover. Real Madrid betaalde met €94 miljoen het hoogste transferbedrag ooit voor een speler en Cristiano Ronaldo wisselde het rode shirt van Manchester United voor het maagdelijk wit van de Koninklijke uit Madrid. Dit levert de Portugese sterspeler een basisloon van €12 miljoen (na belastingen) op en een fors aandeel in zijn portretrecht. De in Spanje verplicht in het contract opgenomen afkoopclausule is vastgesteld op het onbetaalbare bedrag van €1 miljard.
Voor de introductie van Critiano Ronaldo kwamen 80.000 fans naar Santiago Bernabéu. Dat aantal zorgde voor de meest populaire introductie van een speler ooit. Zijn start bij Real Madrid was zeer veelbelovend. Cristiano Ronaldo is de enige speler die in de eerste vier competitiewedstrijden wist te scoren.

Cristiano Ronaldo Workout

Als er een man op dit moment is, wiens lichaamsbouw veel jonge mannen graag zouden willen hebben dan is dat wel dat van de voormalig Manchester United en nu Real Madrid ster Cristiano Ronaldo. Er is geen twijfel dat de 28-jarige Portugese voetballer in vrij goede vorm is, net als alle topvoetballers zijn deze dagen. Primera Division voetballers hebben strenge diëten en trainingsschema’s en hieronder vind je dat van CR7.

Net als veel voetballers, traint Cristiano Ronaldo normaal gesproken vijf dagen per week, afhankelijk van de wedstrijden door de week en in het weekend. Op typische trainingsdagen worden voornamelijk cardiotraining oefeningen gedaan, krachttraining, oefenwedstrijden en partijtjes. Een gemiddelde dagelijkse training duurt ongeveer 3 tot 5 uur.

Vetpercentages van voetballers liggen rond de 10% of lager. Dit is goed te zien aan de droge buik en de sixpack die je bij veel voetballers ziet. De combinatie van dagelijkse trainingen en een goed dieet is de reden waarom voetballers zo’n laag vetpercentage hebben.

Voetbal is een sport die een veelheid van atletische vaardigheden vereist, om je spel naar het volgend niveau te brengen.

 • Explosieve acceleratie en snelheid.
 • Uthoudingsvermogen en kracht in het onderlichaam.
 • Gespierde balans en een hoge mate van neuromusculaire coördinatie.
 • Lichaamsbewustzijn en flexibiliteit, het vermogen om te weten waar je lichaam is, en in staat zijn om het te verplaatsen.
 • Discipline en beslissingen
 • Goede flexibiliteit om letsel te voorkomen, voetballers zijn gevoelig voor een slechte hamstring flexibiliteit.
 • Juiste balans tussen uw quadriceps en de hamstrings

Een ding dat vrij duidelijk is bij Ronaldo zijn zijn schuine en lagere buikspieren, die hem de V-vorm geven. Het is belangrijk om te onthouden, dat, tenzij je 10% lichaamsvet of lager is, je nooit de buikspieren ziet, daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goed dieet hebt, samen met tal van cardio activiteiten zoals voetbal. De oefeningen waarmee je deze buikspieren bereikt zijn:

 • Gewogen Side Bends
 • Reverse on Bench
 • Zittende Knee Ups

Video Cristiano Ronaldo Tested to the Limit

In Cristiano Ronaldo: De Ultieme Test laten sportwetenschappers en internationale managers hun mening horen over de techniek en skills van de Portugese baltovenaar.

In deze documentaire is de hoofdrol weggelegd voor een van ‘s werelds grootste voetballers, Cristiano Ronaldo. Je krijgt te zien wat hem een van de beste voetballers van zijn generatie maakt. De film neemt een grondige blik op de vaardigheden en de kracht die nodig zijn voor Ronaldo om te presteren op het allerhoogste niveau.

Deze geweldige documentaire verkent het idee van mentale en fysieke kracht, deze kwaliteiten worden gedemonstreerd door middel van een aantal van de meest veeleisende tests uit de voetballerij.

Hoe zal Ronaldo reageren wanneer hij worden geconfronteerd met de meest extreme uitdagingen? Bekijk hieronder de documentaire:

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

 • Gratis matchingservice
 • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
 • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
 • Fit worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen