fbpx
Dad Bod: betekenis van de hype en trend in foto’s

Dad Bod: betekenis van de hype en trend in foto’s

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 2 minuten

Overgewaaid vanuit Amerika, nu ook hot in Nederland: de Dad Bod. Het internet staat er inmiddels vol mee en ook op TV kon je er al niet meer om heen, de Dad Bod is dé zomerlook voor mannen. Althans als het ligt aan de bedenker van de, Mackenzie Pearson. Zij schreef op 30 maart voor het eerst over de Dad Bod en inmiddels is haar blogpost viral gegaan en schrijven we er zelfs in Nederland over. Maar wat is de dad bod en waarom gaat dit de trend onder mannen worden?

Wat is een dad bod?

De dad bod, afkorting voor dad body vertaald, het papa figuur, is het mannelijk lichaamstype waar geen sixpack zichtbaar is maar waar een bierbuik zich huisvest rondom het buikgebied. Het dient geen overmatige bierbuik te zijn, maar de vormen van het wasbord zijn compleet niet zichtbaar. Het is het lichaamstype van dat momenteel vertegenwoordigd wordt door een aantal bekende Hollywood sterren, zoals Leonardo di Caprio en Seth Rogen. Mackenzie beschrijft het als volgt:

It’s not an overweight guy, but it isn’t one with washboard abs, either

Uit onze shop

Waarom een dad bod?

Mackenzie beschrijft een aantal voordelen van het hebben van een partner met een dad bod. Ze zegt namelijk dat vrouwen in het algemeen al onzeker genoeg zijn en dat iemand met een afgetraind lichaam hier geen positieve bijdrage aan zou leveren. Verder stelt ze dat vrouwen graag de mooiste willen zijn.

Een man die alle aandacht afsnoept past niet in dat plaatje.

Seth Rogen met zijn dad bod

Naast het uiterlijk zijn er volgens de aanhangers nog andere voordelen te benoemen. Namelijk dat een dad bod gezellig een wijntje of biertje meedrinkt en niet krampachtig zijn calorieën bijhoudt in Myfitnesspal of helemaal in de stress schiet bij het eten van een cheat meal.

Tot slot stelt ze: you know what you are getting. In feite weet je bij het binnenhalen van een dad bod wat voor figuur je partner uiteindelijk zal ontwikkelen en dus weet je waar je aantoe bent.

Willen vrouwen een dad bod

Recentelijk had Editie NL een item gewijd aan dit onderwerp waarbij ze vrouwelijke voorbijgangers ondervraagden. Het grootste deel van de ondervraagden gaf toe een man te willen zonder sixpack. Kenmerken als grote armen werden wel benoemd als aantrekkelijk.

Maar om het met cijfers te onderbouwen werd er een enquete uitgeschreven op de site van Editie NL en wat blijkt er uit de cijfers? Maar liefst 63% van de ondervraagden gaf aan te kiezen voor een dad bod.

Is de dad bod gezond?

Laten we voorop stellen dat je altijd het lichaam moet nastreven waarbij jij je gelukkig voelt. Maar een hoger vetpercentage, wat echt een eis is bij dit figuur, kan een aantal gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Verder kan het tekort aan beweging eveneens negatieve gevolgen hebben op de algehele gezondheid. Dus wil je geen Hot Bod, maar een Dad Bod, realiseer je dat dit een aantal nadelen voor jouw gezondheid kan meebrengen.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen