Fitsociety Fitness Dad Bod: betekenis van de hype en trend in foto’s

Dad Bod: betekenis van de hype en trend in foto’s

Overgewaaid vanuit Amerika, nu ook hot in Nederland: de Dad Bod. Het internet staat er inmiddels vol mee en ook op TV kon je er al niet meer om heen, de Dad Bod is dé zomerlook voor mannen in 2015. Althans als het ligt aan de bedenker van de Dad Bod, Mackenzie Pearson. Zij schreef op 30 maart voor het eerst over de Dad Bod en inmiddels is haar blogpost viral gegaan en schrijven we er zelfs in Nederland over. Maar wat is de dad bod en waarom gaat dit de trend van 2015 worden?

Wat is een dad bod?

De dad bod, afkorting voor dad body vertaald, het papa figuur, is het mannelijk lichaamstype waar geen sixpack zichtbaar is maar waar een bierbuik zich huisvest rondom het buikgebied. Het dient geen overmatige bierbuik te zijn, maar de vormen van het wasbord zijn compleet niet zichtbaar. Het is het lichaamstype van dat momenteel vertegenwoordigd wordt door een aantal bekende Hollywood sterren, zoals Leonardo di Caprio en Seth Rogen. Mackenzie beschrijft haar dad bod als:

It’s not an overweight guy, but it isn’t one with washboard abs, either

Waarom een dad bod?

Mackenzie beschrijft een aantal voordelen van het hebben van een partner met een dad bod. Ze zegt namelijk dat vrouwen in het algemeen al onzeker genoeg zijn en dat iemand met een afgetraind lichaam hier geen positieve bijdrage aan zou leveren. Verder stelt ze dat vrouwen graag de mooiste willen zijn. Een man die alle aandacht afsnoept past niet in dat plaatje.

Naast het uiterlijk zijn er volgens de Dad Bod aanhangers nog andere voordelen te benoemen. Namelijk dat een dad bod gezellig een wijntje of biertje meedrinkt en niet krampachtig zijn calorieën bijhoudt in Myfitnesspall of helemaal in de stress schiet bij het eten van een cheat meal.

Geen sterke verhalen banner

Tot slot stelt ze: you know what you are getting. In feite weet je bij het binnenhalen van een dad bod wat voor figuur je partner uiteindelijk zal ontwikkelen en dus weet je waar je aantoe bent.

Vetpercentage meten

Wanneer je aan fitness of krachttraining aan het doen bent kom je al gauw in aanraking met de term: vetpercentage. Maar ook wanneer je wilt afvallen of gewoon bewust met jouw…

Willen vrouwen een dad bod

Recentelijk had Editie NL een item gewijd aan dit onderwerp waarbij ze vrouwelijke voorbijgangers ondervraagden. Het grootste deel van de ondervraagden gaf toe een man te willen zonder sixpack. Kenmerken als grote armen werden wel benoemd als aantrekkelijk.

Maar om het met cijfers te onderbouwen werd er een enquete uitgeschreven op de site van Editie NL en wat blijkt er uit de cijfers? Maar liefst 63% van de ondervraagden gaf aan te kiezen voor een dad bod.

Is de dad bod gezond?

Laten we voorop stellen dat je altijd het lichaam moet nastreven waarbij jij je gelukkig voelt. Maar een hoger vetpercentage, wat echt een eis is bij een dad bod, kan een aantal gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Verder kan het tekort aan beweging eveneens negatieve gevolgen hebben op de algehele gezondheid. Dus wil je geen Hot Bod, maar een Dad Bod, realiseer je dat dit een aantal nadelen voor jouw gezondheid kan meebrengen.