fbpx
Myprotein.com: Concurrentie voor Bodyenfitshop?

Myprotein.com: Concurrentie voor Bodyenfitshop?

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 4 minuten

Myprotein.com kan mogelijk als één van de weinigen concurreren met Bodyenfitshop. Zelfs inclusief verzendkosten vanuit Engeland vallen de prijzen soms goedkoper uit. Binnenkort gaat Myprotein.com ook vanuit Nederland verzenden en daarmee wordt het een zeer aantrekkelijke partij op de Nederlandse supplementenmarkt.

Concurrentie voor Bodyenfitshop

Myprotein.com

Myprotein.com is een grote speler op de supplementenmarkt die zijn activiteiten in Nederland wilt vergroten. Enkele maanden geleden werd ik door hen benaderd met de vraag of ik hun producten wilde promoten en of ik hiervoor supplementen wilde ontvangen om te reviewen. Nu sta ik natuurlijk altijd open voor gratis supplementen en kort daarop ontving ik dan ook hun bestseller, Impact Whey Protein.

Sindsdien heb ik echter nog steeds geen review hierover geschreven omdat ik zag dat de producten van Myprotein.com (nog) niet vanuit Nederland gedistribueerd kunnen worden. Deze moeten in Engeland besteld worden waardoor ik dacht dat dit niet interessant zou zijn voor Nederlanders. Deze zijn immers in de meeste gevallen gratis verzending gewend en ontvangst na de dag na bestelling. Ik heb echter mogelijk te vroeg geoordeeld. Bij nader inzicht blijkt Myprotein.com toch een erg interessante leverancier te zijn die kan concurreren met een grote speler als Bodyenfitshop die de Nederlandse markt aardig domineert.

Goedkope deals

Mijn eerste gedachte was dat £3,95 (omgerekend €4,73) de kosten te hoog zou maken. Ik had dit echter nog niet doorgerekend. Zelfs niet toen de contactpersoon van Myprotein.com aangaf dat zij dankzij hun lage prijzen zelfs inclusief de verzendkosten concurrerend zouden moeten zijn. Ik dacht echter:” Dan kennen ze Bodyenfitshop nog niet” terwijl bleek dat ik Myprotein.com niet goed genoeg ken. Ook de prijzen in Engelse ponden zorgden ervoor dat ik dit niet in één oogopslag zag terwijl het toch echt maar 2 seconden werk is om dit in een omrekenkoers-site te gooien. Toen ik dit gedaan had, bleken zij met het eerste product dat ik vergeleek echt goedkoper te zijn!

Whey Perfection vs. Impact Whey Protein

Ik heb diverse vergelijkingen gemaakt. Om te beginnen de bestsellers Whey Perfection van BodyenFitshop vs. Impact Whey Protein van Myprotein.com*. Op het moment van schrijven kosten deze (bij omrekenkoers van 24-3-2014 van 116,66):

Impact Whey Protein (2,5 kg) Myprotein.com

 • Koopprijs £26,49
 • Verzendkosten £3,95 (vanaf £50,- gratis verzending naar het buitenland)
 • Totaal in ponden: £30,44
 • Totaal in Euro’s €36,42
 • Prijs per kilo €14,57

Whey Perfection (2.27 kg) Bodyenfitshop

 • Koopprijs €34,90
 • Verzendkosten €0,- (vanaf €20,- gratis verzending binnen Nederland)
 • Prijs per kilo €15,37

*De kritische lezer merkt misschien op dat Whey Perfection van Bodyenfithsop isolaat en hydrolisaat bevat die beiden duurder zijn dan “normale” whey. Het probleem is echter dat niet wordt aangeven hoeveel van de proteïne isolaat en hydrolisaat is. Wanneer van bestanddelen niet is aangegeven in welke hoeveelheid ze er in zitten, ga ik er vanuit dat deze hoeveelheden miniem zijn (zie ook het artikel: Heb ik supplementen nodig en zo ja, welke?). Om toch enige twijfels over een eerlijke vergelijking weg te nemen zal ik nog een vergelijking maken.

Isolaat Perfection vs. Impact Whey Isolate

Voor de tweede vergelijking neem ik daarom de beide isolaat producten:

Impact Whey Isolate van Myprotein.com 

 • Koopprijs £41,69
 • Verzendkosten £3,95 (vanaf £50,- gratis verzending naar het buitenland)
 • Totaal in ponden: £45,64
 • Totaal in Euro’s €54,61
 • Prijs per kilo €21,84

Isolaat Perfection (2 kg) Bodyenfitshop

 • Koopprijs €39,90
 • Verzendkosten €0,- (vanaf €20,- gratis verzending binnen Nederland)
 • Prijs per kilo €19,95

In dit geval is Bodyenfitshop iets goedkoper. Zonder de verzenkosten echter kom je op exact dezelfde prijzen uit. Bij verzending boven de  £50 zouden geen verzendkosten betaald hoeven te worden.

Binnenkort verzending vanuit Nederland?

Hier is het goede nieuws: Myprotein.com is van plan binnen nu en twee maanden een Nederlandse site op te zetten en vanuit Nederland te verzenden. Verzendkosten zullen dan zeer waarschijnlijk dalen. Belangrijker nog  voor veel mensen is verzending binnen één dag. We zijn eraan gewend geraakt vandaag te bestellen en morgen in huis te hebben. Hoewel het netjes is dat bestellingen bij Myprotein.com vanuit Groot-Brittannië in de regel in twee dagen op de mat liggen, scheelt die ene dag voor veel mensen toch een hoop (helemaal wanneer je pot leeg is en je te laat besteld hebt).

Mooie aanbiedingen MyProtein

Ik baalde stevig dat de Nederlandse site er nog niet is toen ik op de Engelse site zag dat de DVD Generation Iron daar als eerste besteld kon worden. Als pre-order tenminste, de DVD wordt pas per 14 april uitgegeven. Nu wil ik alsnog jullie aandacht hierop vestigen. Deze is nog steeds (voor) te bestellen ad. £12,99. Door de kortingcode “IRON 10” in te vullen, krijg je bovendien 10% korting.

Over kortingscodes gesproken: Er zijn er meerdere beschikbaar:

 • Als nieuwe klant krijg je 10% korting met de code: NEW10
 • Maar liefst 20% korting krijg je op nieuwe producten met de code: NEW20
 • Voor 20% korting op de bestsellers: PORP
 • Tot 31 maart krijg je een gratis blender met de code: 1BLENDER
 • Wil je je laten verrassen dan kan dat met een verassingscadeau: MISTERYGIFT

Bovendien krijg je leuke gratis producten bij bestellingen boven de £10,- In plaats van een zakje proteïne waarmee je één shake maakt op de dag nadat je vergeten bent op tijd te bestellen, kan je bij Myprotein.com bijvoorbeeld kiezen voor 250 gram whey (zo’n 8 shakes) of creatine monohydraat (ongeveer een maand).

Dan zijn er tenslotte nog de MP punten die je voor iedere uitgegeven euro krijgt. Voor iedere euro krijg je op die manier weer een cent terug op iedere nieuwe bestelling. Lijkt niet veel, maar is te gebruiken naast de eerder genoemde kortingscodes.

Rekening houdend met de kortingen kom je denk ik nog vaker goedkoper uit dan de Nederlandse aanbieders.

Check het aanbod

Of je het nu direct wilt uitproberen of alvast wilt kijken wat ze te bieden hebben wanneer de Nederlandse site een feit is:

Zodra de Nederlandse site van Myprotein.com een feit is, laat ik dat hier natuurlijk weten!

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

 • Gratis matchingservice
 • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
 • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen