fbpx
Rafael Nadal Workout

Rafael Nadal Workout

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 3 minuten

Rafael Nadal Parera (Manacor, 3 juni 1986) is een Spaanse tennisser die de nummer 2 van de wereld is volgens de Association of Tennis Professionals (ATP).

Rafael Nadal
Rafael Nadal is de neef van oud-voetballer Miguel Ángel Nadal.

Rafael Nadal, ook wel bekend als Rafa, is de neef van oud-voetballer Miguel Ángel Nadal. Zijn andere oom Toni Nadal is zijn coach. Zijn ouders heten Sebastián en Ana María. Rafael Nadal heeft nog een jonger zusje, María Isabel.

Hij wordt algemeen beschouwd als één van de beste spelers aller tijden. Zijn bijnaam, de Koning van het Gravel, heeft hij te danken aan zijn succes op deze ondergrond. Vele experts beschouwen hem als de beste gravelspeler aller tijden.

Rafael Nadal Workout

Nadal won 10 Grand Slam titels, waarvan 6 maal Roland Garros, de gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008, een recordaantal van 20 Masters Series-titels en maakte deel uit van het Spaanse team dat de Davis Cup veroverde in 2004, 2008, 2009 en 2011. Door in 2010 de titel op de US Open te winnen, veroverde hij als zevende speler in de geschiedenis en de jongste in de open era de Career Slam.

Nadal won in 2008 32 wedstrijden achter elkaar, beginnend op de Masters Series Hamburg tot aan de Masters Series Cincinnati. Gedurende deze tijd won hij titels in Hamburg, Roland Garros (zonder setverlies), Queen’s club, zijn eerste titel op Wimbledon en de Masters Series Canada. In 2012 was hij de eerste speler ooit die er in slaagde een ATP titel acht keer achter elkaar te winnen, op de Masters Series Monte Carlo. Nadal was een recordaantal van 160 achtereenvolgende weken nummer 2 van de wereld, achter de Zwitser Roger Federer, voordat hij op 18 augustus 2008 voor het eerst nummer 1 werd. Dit bleef hij tot 5 juli 2009. Op 7 juni 2010 heroverde hij de nummer 1 positie na het winnen van zijn vijfde Roland Garros-titel. Deze verloor hij op 4 juli 2011 aan Novak Djokovic, sindsdien staat hij tweede.

Nadal staat bekend om zijn sportiviteit en snelheid en zijn spel is te kenmerken als agressief, achter de baseline, voornamelijk gebasseerd op zware topspin groundstrokes, snel voetenwerk wat hem een agressieve counterpuncher maakt. Daarnaast maakt hij regelmatig met succes gebruik van dropshots, aangezien zijn harde topspins zijn tegenstanders vaak naar achteren dwingt.

Trainingsschema Rafael Nadal

Rafael Nadal traint voornamelijk op 2 manieren. Buiten het seizoen focust hij zich voornamelijk op krachttraining bij tennis en tijdens het seizoen staan zijn tennis vaardigheden centraal.

Nadal wordt normaal gesproken wakker om 08:30 uur in de ochtend en speelt tennis van 09:30 – 13:30 uur in de middag. Hij traint daarna in de sportschool van 16:30 uur to 19:00 uur in de avond. Hij schijnt hier dan regelmatig gebruik te maken van de Power Plate zoals te zien in onderstaande video. De Power Plate maakt gebruik van lichaamstrillingen waardoor de spieren 30 tot 50 keer per seconde samentrekken in plaats van twee keer per seconde.

Daarnaast maakt Nadal ook gebruik van weestandsbanden voor zijn krachttraining. Weerstandsbanden zorgen voor een variabele weerstand: hoe meer de band wordt gestrekt, hoe meer weerstand. Deze weerstandsbanden zijn met name erg goed voor het ontwikkelen van de rotator cuff van de schouder, een van de belangrijkste spieren die tennissers gebruiken.

Rafa vindt het cruciaal om na zijn training te blijven rekken om zijn flexibiliteit te behouden en blessures te voorkomen. Zijn persoonlijke fysiotherapeut helpt hem hierbij door dagelijks met hem te stretchen. Daarnaast traint Nadal op verschillende manieren om op verschillende court oppervlaktes te kunnen presteren. Op Wimbeldon wordt er op gras gespeeld, waardoor de bal lager opspringt. Nadal traint daarom zijn onderlichaam en rugspieren nog meer om dichter bij de grond te kunnen spelen.

Veel mensen vragen zich af of de linkerarm van Nadal groter is als zijn rechter. Nadal heeft dit eens bevestigd aan een bekend fitness magazine. Hij heeft zijn linkerarm veel verder ontwikkeld dan zijn rechter en dit komt omdat hij voornamelijk met links speelt. Zijn biceps, triceps en onderarmen zijn een stuk groter dan zijn collega tennissers, maar hij traint op dezelfde manier als zijn collega’s, zegt hij zelf.

Video Rafael Nadal

https://www.youtube.com/watch?v=7Qww7vYp070
girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Fit worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen