fbpx
Interview: Joyce van Egmond Bikini Fitness atlete

Interview: Joyce van Egmond Bikini Fitness atlete

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 2 minuten

Enkele maanden geleden deed ik een photoshoot met Joyce en haar vriend Jeroen. Eind vorige maand deden we opnieuw een shoot, ditmaal samen met haar vriendin Bo bij sportschool Back2Basic in Purmerend. Vorige week schreef Bo al over haar passie voor fitness en deelname aan wedstrijden . Deze week vertelt Joyce haar verhaal en tonen we nog wat foto’s uit de shoot.

 

Joyce van Egmond

Ik ben Joyce van Egmond, 27 jaar en woon samen met mijn vriend in Nieuwegein. Sinds 3 jaar train ik bij de Golds Gym waar ik praktisch naast woon. Ik heb altijd groepslessen gedaan totdat ik mijn vriend leerde kennen. Ik was erg dun, maar ook slap haha. Hij nam mij mee op sleeptouw het krachthonk in en zo leerde ik een andere kant van de sportschool kennen. Ik was zeker niet meteen enthousiast en gemotiveerd maar zodra de resultaten begonnen te komen, begon ik het leuk te vinden.

Bikini Fitness

Na een tijdje werd ik steeds vaker aangesproken of wedstrijden niets voor mij zouden zijn. “Wedstrijden?? Bestaan die dan?” Ik had geen idee. Nadat ik de Flexcup (tegenwoordig SAP Cup) had bezocht was ik om! Ja dat wilde ik ook wel. In zo’n prachtige bikini laten zien waar je zo hard voor werkt, een doel om naar toe te werken. Mijn eerste wedstrijd was de Bodyfit Challenge cup in Tiel waar ik 4de werd, maar gelukkig wel een wild card kreeg om een wedstrijd in de B klasse te mogen doen.

De B wedstrijd werd Iron maiden afgelopen november samen met mijn vriendin Bo. Zij had zich bij de Atlas Cup gekwalificeerd. Zo bijzonder om ‘de B wedstrijd van het jaar’ samen te mogen meemaken. Bo doet bodyfitness dus wij zijn totaal geen concurrenten van elkaar. Tenminste dat dachten we! Totdat we allebei 1ste werden in onze lengte klasse, allebei de Overall wonnen. Toen moesten wij strijden voor het zwaard. Haha dat hadden we natuurlijk nooit verwacht. Bo is de welverdiende winnaar geworden, zij wilde het graag winnen en terecht dat zij hem heeft gewonnen! Ik vind haar shape prachtig!

Een week later stond de GP op de agenda. Grote line up van 14 meiden en bekende namen erin van meiden die al een tijd meedraaien. Uiteindelijk won ik ook weer mijn lengte klasse! Ik kan het nog steeds niet geloven! Nu even rust, bijkomen van de afgelopen weken en een plan maken voor volgend jaar.

Motivatie

Mijn motivatie haal ik onder andere uit het volgen van Ashley Kaltwasser. Zij heeft voor mij het perfecte bikini lichaam. Mooi in verhouding met lijnen op de buik, maar niet te gespierd. Ik streef ernaar om steeds weer een betere versie van mezelf te laten zien. Dat is ook wat mij blijft motiveren. Je lichaam kan zoveel, ik denk dat de meesten daar geen idee van hebben. Mijn offseason periode is nu aangebroken, daar ga ik op een verantwoorde manier van genieten. Schoon blijven eten met hier en daar ruimte voor een beetje cheaten😉

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Droog trainen
  • Sterker worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen