fbpx
De beste krachttraining supplementen

De beste krachttraining supplementen

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 3 minuten

Wanneer je krachttraining serieuzer gaat nemen zijn voedingssupplementen vaak geen overbodige luxe. Om erachter te komen wat voor jou de beste krachttraining supplementen kunnen zijn hebben we hieronder onze supplementen op een rijtje gezet. We gaan in eerste instantie in op de betekenis en functie van supplementen, voor wanneer je nog niet bekend bent op dit vlak. Daarnaast gaan we de beste krachttraining supplementen onderverdelen naar diverse doelstellingen. Zo zijn creatine en fatburners namelijk compleet verschillende supplementen voor verschillende doelstellingen. Uiteindelijk adviseren we je ook wat volgens ons de beste krachttraining supplementen zijn.

Voedingsupplementen voor krachttraining

Supplementen worden vandaag in verschillende vormen aangeboden. Waar we vroeger in de jaren 70 de enige supplementen in de vorm van Vitamine C kenden is er nu een uitgebreide keuze, voor de algemene gezondheid of voor specifieke doelstellingen. Maar waarom zijn de voedingsupplementen nodig wanneer je aan krachttraining doet?

Voedingssupplementen zijn bedoeld als aanvulling op het voedsel, niet als vervanging. Zo zijn er voedingsupplementen die extra vitamine, extra mineralen, of een combinatie (multi) bevatten . Er zijn preparaten die gericht zijn op een specifieke doelgroep: hardlopers, krachtsporters, duursporters. Daarnaast zijn er specifieke supplementen die kunnen helpen bij het herstel van je lichaam na een intensieve training, zoals proteine en glutamine. Deze vormen worden vaak ook gecombineerd aangeboden. Tot slot zijn er nog specifieke supplementen zoals creatine die kunnen bijdragen aan meer energie, zodat je zwaarder kunt trainen. Wil je aan de andere kant misschien juist vet verbranden? Dan zijn de fatburners een optie.

Krachttraining met creatine

Het supplement creatine, ook wel kreatine, is een lichaamseigen stof, die aanwezig is in diverse weefsels in ons lichaam, zoals het hart, de hersenen,en sperma en komt van nature voor in vlees en vis. Zo´n 95% van het creatine in ons lichaam bevindt zich echter in onze spieren. Creatine speelt een essentiele rol bij de levering van energie tijdens lichamelijke inspanningen. Door de juiste voeding zorgt u voor de aanwezigheid van brandstof (koolhydraten, vetten en eiwitten) in het lichaam. Via diverse afbraakroutes worden deze producten omgezet en opgeslagen in het lichaam in de vorm van glycogeen. Tijdens de afbraak van koolhydraten en glycogeen komt er ATP vrij. ATP staat voor adenosine trifostaat en is de brandstof voor de cellen in ons lichaam. Tijdens dat verbrandingsproces wordt ATP omgezet in ADP en energie. Het verliest hierdoor 1 fosfaatgroep. Het lichaam is in staat de ADP weer te voorzien van een fosfaatgroep, zodat het weer ATP wordt en weer energie kan leveren. Voor dit proces is creatine nodig.

Krachttraining met proteine

Proteine, of whey eiwit zijn de basis ingredienten voor de welbekende eiwitshakes. Wanneer je aan krachttraining doet zorgen ze dat de spieren voorzien worden van de nodige bouwstoffen en zorgen ze voor een sterk herstel. Eiwitshakes en proteine shakes zijn misschien wel de bekendste vorm van voedingssupplementen. Aanvankelijk was deze vooral populair bij bodybuilders en krachtsporters, in de tijd dat men er nog van uitging dat extra eiwit vooral voor de explosieve sporten van belang was. Inmiddels zijn er ook tabletten en repen, hoewel de poeders het meest populair zijn. Whey is verreweg de beste vorm van eiwit. Het voorziet het lichaam van de perfecte aminozuren die je lichaam nodig heeft voor spiergroei, kracht en herstel. Bodybuilders en sporters kennen allemaal het belang van goede whey proteine supplementen om spiergroei, kracht en herstel te bevorderen.

Krachttraining met fatburners

De Fatburners, stackers of vetverbranders zijn afslankmiddelen die inwerken op vetten. Fatburners en stackers stimuleren het lichaam om vetten te verbranden en vetvebranding. Producten die voorkomen dat je lichaam vetten opneemt, noemen we fatblockers. Beiden zijn producten om afvallen en droogtrainen te bevorderen. Fatburners worden gebruikt om het afvallen en droogtrainen te bevorderen. Een stacker werkt als een vetvebrander en is net als de fatburner een voedingssupplement. Beide producten worden veel gebruikt in de sportwereld.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Spiermassa
  • Sterker worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen