fbpx
Interview: Egon Claessen

Interview: Egon Claessen

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 3 minuten

Naam: Egon Claessen
Leeftijd: 28
Woonplaats: Beek
Specialismen: Afvallen, gedragsverandering

Wanneer en hoe is jouw interesse voor fitness ontstaan?

Mijn interesse voor fitness is ontstaan tijdens mijn studieperiode aan het cios. Na deze studie te hebben afgerond is deze interesse nog groter geworden tijdens de studie aan het fontys. Fitness is een brede term met meerdere betekenissen. Fitness wordt vaak geassocieerd met gewichten en veel spieren. Voor mij is dit niet de betekenis van fitness. Ik zie fitness meer als het algehele welbevinden van een individu. Afhankelijk van de doelstelling van het individu begeleid ik iemand zo optimaal mogelijk om zo het doel te bereiken. Zo heeft ieder individu een andere begeleiding nodig. Iemand met overgewicht wat 1x per week gaat zwemmen heeft een heel andere begeleiding nodig dan iemand met een kantoorbaan wat al 3x per week gaat rennen. Fitness met gewichten en veel spieren is dus niet voor iedereen van toepassing.

Heb je hiernaast nog een andere sportieve achtergrond?

Als hobby beoefen ik veel verschillende sporten zoals zaalvoetbal, golf, squash en wielrennen. Als semi-prof speel ik zaalvoetbal op het hoogste niveau in België. In het verleden heb ik verschillende jaren op het hoogste niveau in Nederland gespeeld en ben ik 25 keer voor het Nederlands zaalvoetbalteam mogen uitkomen. Met als hoogtepunt het EK in Rusland.

Wanneer en waarom ben je begonnen met coaching en hoe heb je jezelf hiervoor ontwikkeld?

Tijdens mijn studie heb ik geleerd om met veel verschillende mensen te werken. Denk aan kinderen met een lichamelijke en geestelijke handicap leren ontspannen in het zwembad tot topsporters ondersteunen die een optimale prestatie nastreven. In die 12 jaar waarin ik mensen coach ben ik altijd opzoek geweest naar de optimale begeleiding voor elke persoon. Door te zien wat deze coaching met de mensen doet of heeft gedaan, is mijn passie voor het coachen alleen maar groter geworden. Mijn doel is dus ook om mensen écht te helpen voor de lange termijn. Geen snelle oplossingen die voor de lange termijn onmogelijk zijn om vol te houden maar gaan voor een blijvend resultaat. Dit heb ik samen met andere professionals van ons team uitgewerkt in een totaalplan genaamd Fitnet.

Wat kan je me vertellen over Fitnet en jullie werkwijze?

Zoals ik al aangaf is ieder persoon anders. Bij Fitnet maken we een plan voor 6 maanden afhankelijk van de voorkeuren, ervaringen en doelen van een persoon. Iedereen begint bij ons met een uitgebreide digitale intake. De resultaten van deze intake worden door verschillende professionals in ons team geanalyseerd en zo wordt je aan een coach gekoppeld. Deze coach zal je begeleiden gedurende 6 maanden en een persoonlijk plan voor je maken. Dit plan is gebaseerd op drie pijlers; Voeding, Leefstijl en waar nodig Training. Wij vinden dat iedereen bij ons moet worden geadviseerd op het gebied van Leefstijl en Voeding. We verdiepen ons in je voeding en kunnen daardoor gericht ondersteuning en advies geven. Verder kijken we naar gewoontes en gedragingen omdat dit volgens ons een belangrijke rol speelt. Hiervoor hebben we een ‘cursus’ programma geschreven waarbij we je stap voor stap uitleggen hoe het zit, de Fitnet Academy. Samen met je coach ga je actief aan de slag om leefstijl te veranderen en zo je doelen te bereiken. Indien je geen advies nodig hebt over training, geen probleem dan ondersteunen wij enkel bij de pijlers Voeding en Leefstijl. Wanneer je wel advies en ondersteuning nodig hebt, verzorgen we trainingsschema’s op maat. Met de trainingsschema’s kun je thuis of in de sportschool aan de slag. Voor mensen in het zuiden van het land bestaat er ook de mogelijkheid om op onze locatie te trainen met je coach. Kortom, we ontwikkelen een persoonlijk plan voor je en je coach ondersteunt je 24/7 daar waar nodig.

Wanneer ben jij als coach tevreden over het werk dat je voor een klant verricht hebt?

Als coach ben ik tevreden wanneer mijn klant tevreden is en het vertrouwen heeft om op lange termijn tevreden te blijven. Als ik als coach weet dat mijn begeleiding niet meer nodig is om dit vast te houden, ben ik gelukkig. Een jaar geleden heb ik een klant begeleid die in totaal 40kg was afgevallen. Nu een jaar later kwam ik hem tegen en was hij nog steeds stabiel en tevreden. Dan is mijn doel als coach geslaagd.

Zou je meer informatie willen weten over Fitnet of de begeleiding van Egon. Kijk op www.fit-net.nl óf www.fitnetacademy.nl óf contacteer hem via de Fitsociety APP.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Afvallen
  • Herstellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen