fbpx
Interview met Simone Adema

Interview met Simone Adema

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 3 minuten

Vandaag het progressie verhaal van Simone Adema, die haar doelen bereikte.

Simone Adema

In het voorjaar van 2016 ben ik gaan nadenken over nieuwe doelen. Ik moest door knieblessures stoppen met handballen en begon met krachttraining. Na een paar maanden miste ik een doel. Krachttraining zelf vind ik leuk om te doen maar doordat ik jarenlang aan handbal heb gedaan, miste ik ook een wedstrijd element. Door content op social media en mijn werk als personal body coach kwam ik steeds vaker in aanraking met (af)getrainde lichamen. En dàt wilde ik ook. Ik besloot een fitness fotoshoot te boeken en vroeg Sylke of zij mij daar naartoe wilde begeleiden.

Sylke heeft ervaring met coaching op gedrag, voeding, training en herstel en heeft ervaring met bikini-fitness wedstrijden. Na een gesprekje over mijn doelen voelde het goed om er samen voor te gaan.

Voordat ik begon bij Sylke zat ik al maanden op een lage inname. De ene dag hield ik beter bij dan de andere en in het weekend at ik (te) vaak, (te) veel.
Om wat spiermassa op te bouwen ben ik samen met mijn coach begonnen met het ophogen van mijn calorie inname. Dit deden we elke twee tot vier weken en gek genoeg viel ik de eerste weken af. Elke vier weken  maakte ik progressie foto’s zodat mijn coach ze in de gaten kon houden hoe mijn lichaam op de voeding en trainingen reageerde.

Een half jaar lang zijn we doorgegaan met het verhogen van mijn voeding inname. Langzaam kwam ik in gewicht aan en werd ik sterker. De coaching en het contact met Sylke waren op dat moment erg fijn want het is best tegenstrijdig om jezelf aan te zien komen terwijl je juist een afgetraind lichaam wilt hebben. Geduld is hierbij heel belangrijk. En dat heeft ze me steeds goed duidelijk gemaakt.

Bikini Fitness

De fotoshoot kwam dichterbij en daarom zijn we eind 2016 begonnen met het afbouwen van mijn voeding inname. In die periode is er ook een doel bijgekomen, waar ik eerst alleen de fotoshoot als doel had, begon ik steeds meer na te denken over een bikini fitness wedstrijd. Het begon te kriebelen. Ik genoot van dit traject, voelde me goed, had er lol in, dus waarom zou ik het niet doen? Na mijn vakantie hebben we hierover gesproken en uiteindelijk de knoop doorgehakt. De bikini fitness wedstrijd kwam erbij.

Tot nu toe was het hele traject zo leuk dat ik echt ontzettend enthousiast was dit eraan vast te plakken. Een extra doel!

Sylke kon mij precies vertellen hoe de komende maanden eruit zouden komen te zien. Waar ik de eerste maanden werkte met een caloriebudget en macro’s tellen, ging ik eind 2016 over op een voedingsschema.

Van trainingen met veel series en weinig herhalingen ging het steeds meer richting trainingen met weinig series en veel herhalingen. Even wennen allemaal, maar ook dit was ontzettend leuk. Ook super motiverend want vanaf dit moment zag ik mijn lichaam echt heel snel veranderen.

De hele periode heb ik bijna dagelijks contact gehad met Sylke. Ik kon haar alles vragen. Super fijn en echt een stok achter de deur!

Na een periode van 6 maanden voeding opbouwen, 2 maanden voeding afbouwen en en 3 maanden voedingsschema heb ik de fotoshoot en de bikini fitness wedstrijd(en) inmiddels achter de rug.

De fotoshoot was ontzettend tof en tijdens mijn laatste wedstrijd ben ik tweede geworden, iets wat ik nooit had verwacht te (kunnen) behalen voor ik aan dit traject begon. Nooit gedacht dat ik ooit het lichaam zou hebben waar ik altijd al van droomde!

Ik kijk heel erg positief terug op de afgelopen maanden. Zonder de coaching van Sylke had ik dit nooit behaald. Ik ben dan ook ontzettend blij dat we de uitdaging samen zijn aangegaan! Een nieuwe passie is geboren 🙂

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen