fbpx
Interview Sylke Kempe

Interview Sylke Kempe

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 15 minuten

In de FITsociety app staan deskundige coaches klaar om jou te begeleiden naar je doelen. Coaches zoals Sylke Kempe, bikini-fitness atleet en lifestyle coach. 

Sylke Kempe

Ik ben Sylke, 24 jaar oud. Ik woon samen met de liefde van mijn leven en 2 katten in het heerlijke Heerhugowaard. Je kunt me 5 keer in de week in de sportschool vinden en ik ben gek op alles wat met voeding en fitness te maken heeft. Ik vind het fijn om mensen te helpen en daag mezelf graag uit om het beste uit mezelf te halen. Mij is het gelukt om mijn leven compleet om te gooien, van niet sporter tot bikini-fitness atleet en lifestyle coach. 

“Fitness? Dat zou ik toch niet lang volhouden”

Toen ik een jaar of 15 was, werd er geconstateerd dat ik artrose heb in mijn heupgewricht en beginnend in mijn knie. Hier had ik toen erg veel last van. Ik turnde op vrij hoog niveau, maar hier moest ik vanwege de klachten helaas mee stoppen. “Je moet leren leven met de pijn”, werd er gezegd. Onbewust en bewust ging ik steeds meer beweging uit de weg. Sporten op school deed ik niet meer, stukken fietsen of wandelen sloeg ik over en als het maar even kon zocht ik een makkelijkere weg. Ik werd altijd gezien als het meisje dat liever lui was dan moe en toen ik vertelde dat ik was begonnen met fitness werd ik in eerste instantie ook eigenlijk keihard uitgelachen. Dat was toch niks voor mij en zou ik toch niet lang volhouden.

In mijn nog vrij korte leventje heb ik al best een hoop meegemaakt. Het heeft me gevormd tot wie ik ben en tot wie ik wil zijn. Ik heb op verschillende plaatsen gewoond, altijd op zoek naar een plek, iemand of iets waar ik zou passen, waar ik bij zou horen. Op werkgebied kon ik ook moeilijk iets vinden waar ik echt gelukkig van werd. Daardoor heb ik veel verschillende baantjes gehad en ook hierin stond ik bekend als degene die toch binnen no time wel weer iets anders had. Echte discipline en doorzettingsvermogen had ik dus niet en ik sloeg liever op de vlucht om vervolgens mezelf weer in een nieuw avontuur te storten.

“Niet lijden maar leiden”

Op een gegeven moment houdt dit natuurlijk een keertje op, het vluchten voor jezelf. Ik had privé vrij heftige dingen meegemaakt, ik was overwerkt en kwam in zwart gat terecht, een vorm van depressie. Dit is mijn wake-up call geweest en mede hierdoor is de liefde voor de fitness eigenlijk ontstaan. Achteraf ben ik hier dus eigenlijk heel erg dankbaar voor. Het was tijd om te werken aan mezelf. Zowel fysiek als mentaal. Tijd om niet meer te vluchten maar te kiezen voor mezelf. Mijn leven niet te lijden, maar te leiden zoals ik dat wilde. Zo ben ik eerst het fysieke stukje aan gaan pakken. Ik wilde weer lekker in mijn vel zitten, trots kunnen zijn en met een goed gevoel in de spiegel kunnen kijken. En dus ben ik de sportschool ingedoken. Ik vond het dood eng, de drempel was meters hoog, but I did it!

Het beviel me zoveel beter dan verwacht! Fysiek bracht het me langzaam wat resultaat, maar mentaal had ik vooral een doel om mijn bed uit te komen. Ergens voor te gaan. Ik merkte ook dat het op den duur een positief effect had op mijn artrose en dat het eindelijk een vorm van sporten was waar ik weinig last van had. Ik begon het zo leuk te vinden dat ik heel internet af ging struinen naar informatie, over training, maar na een tijdje ook over voeding. Ik wilde meer weten, alles zo goed mogelijk toepassen om zo mijn eigen lichaam te shapen en het beste resultaat te behalen wat op dat moment haalbaar was. Ik dacht altijd dat ik iemand was die dat niet kon, dat niet vol zou houden, hield ook onwijs van lekker eten, maar toch heb ik een weg gevonden die werkt.

Fitnesstrainer

Om nog meer kennis op te doen over voeding en gedrag ben ik succesvol een opleiding tot fitnesstrainer gaan volgen. Toen heb ik eigenlijk de carriereswitsch gemaakt van horeca-tijger naar lifestylecoach en sindsdien heb ik al zeker 100 verschillende mensen mogen begeleiden naar de beste versie van zichzelf. Iets waar ik onwijs veel voldoening uit haal.

Bikini-fitness

Toen het bij mijzelf nog meer begon te kriebelen om het uiterste uit mezelf te halen en toch op een ander vlak nog meer bij te leren, wilde ik graag een bikini-fitness wedstrijd gaan doen. Zo’n traject eens meemaken, kijken of ik die discipline zou hebben. Zelf heb ik een wedstrijd-coach in de hand genomen, ben ik bij een team terecht gekomen en daar ben ik nu ondertussen al 1,5 jaar onwijs trots op.

Ik heb erg veel geleerd van mijn coach, op het gebied van training, maar vooral ook op het gebied van voeding. Ik heb ondertussen 2 wedstrijden gedraaid en een mooie 7e en 5e plek behaald. Ook hierin heb ik echter fikse ups en downs gehad. Na mijn 2e wedstrijd een fiks verstoorde relatie gekregen met voeding wat toch wel de kant op ging van een eetstoornis. Nu ruim 3 kwart jaar later kan ik met trots zeggen dat ik ook dat heb overwonnen en dus weet hoe ik hier mee om moet gaan. Ondertussen ben ik weer vol in voorbereiding voor mijn 3e wedstrijd in maart. Weer een spannend leertraject.

100% inzet

Al met al heb ik een hele weg afgelegd om te komen waar ik nu sta. Ik heb mezelf bewezen dat iets negatiefs absoluut omgedraaid kan worden in iets positiefs.Dat er veel meer uit het leven te halen valt.

Ik had nooit gedacht dat mijn dromen sport gerelateerd zouden zijn, maar wat ben ik ongelooflijk blij en trots dat ik toen die stap heb gezet. Ja, het kost tijd, maar een betere investering was er voor mij niet. Mijn kracht is het laten inzien dat iedereen er mag zijn, dat fouten niet bestaan en je overal van kan leren en ik zal dan ook altijd mijn best voor doen om ergens de positieve kant van te belichten. Ik ben een steun, motivator, luisterend oor en stok achter de deur en kijk echt naar het individu. Ik weet welke hobbels er op de weg kunnen komen en ik weet ook hoe je hier overheen komt. Ik zet mij voor de volle 100% en zal jou ook pushen hetzelfde te doen.

Is het voor jou ook time for a change? Tijd om jezelf aan te pakken en tijd om het roer om te gooien? Dan ben je bij mij absoluut aan het juiste adres. Ik ben pas tevreden als we een weg hebben gevonden die werkt voor jou, als jij trots kan zijn op jezelf. Tot die tijd ben ik er om jou daarin te ondersteunen. ​

Op naar de WBFF

Wie kent ze niet, die prachtige modellen met vleugels. Ik weet zeker dat één keer in het jaar bijna elke man en vrouw aan de buis gekluisterd zit voor die ene bekende show. De Victoria Secret Fashion Show. Prachtige creaties, al dan niet met fantastische vleugels, die gedragen worden door bloedmooie Angels. Daar toch eens bij horen, is de droom van bijna ieder meisje. Bijna.

Mijn droom is namelijk meedoen aan een vergelijkbare show, maar een die zich toch op een heel groot vlak onderscheid, namelijk het fysiek. Fashion meets Fitness.

En dat.. ..vind je alleen bij de WBFF!

Klinkt bekend? Voor sommige misschien wel, voor anderen misschien niet. In het kort is dit een internationale bond die over de hele wereld wedstrijden organiseert die draaien om een combinatie van fashion en fitness. Een show met lots of glamour & fashion, maar waarbij ook het fysiek en modellen aspect een grote invloed heeft. De shows zijn op de mooiste locaties, de atleten worden werkelijk op een voetstuk geplaatst en ze claimen het beste van het beste te zijn.

WBFF UK Show

Ik heb besloten mijn droom na te jagen. Na 2,5 jaar met veel plezier wedstrijden te hebben gedraaid bij de IFBB, maak ik de overstap naar de WBFF. 27 mei ga ik mee doen aan de WBFF UK show in Londen. Hier in Nederland is de WBFF nog niet zo heel bekend, omdat de shows nog niet in Nederland waren.

Dit jaar is er echter ook een show in ons landje en daarom ga ik jullie op voorhand al meenemen in mijn hele traject naar de wedstrijd in mei. Inside info over de bond, mijn traject, álles wat er bij komt kijken om mee te kunnen doen aan zo’n wedstrijd, poseren… ik zal het allemaal meenemen in mijn verhaaltjes.

So.. Let’s get that Pro-card!

Liefs, Sylke

Ps. Als er dingen zijn die jij graag zou willen weten of lezen; laat het gerust horen.. vind ik alleen maar leuk!

WBFF, London

Nog een aantal weken te gaan, dan zal ik mijn eerste show draaien in Londen! Ik ben nog nooit in Londen geweest, dus stiekem best wel spannend. Toch vind ik het vooral heel erg tof en leuk en heb ik er heel erg veel zin in. De Shows van de WBFF zijn echt door heel de wereld te vinden. Het wordt ook steeds groter en er komen steeds meer landen bij waar de WBFF zich laat zien.

Zo ook Nederland, dit jaar voor het eerst! 8 september zal er een show zijn in Amsterdam, waar ook mensen uit andere landen weer aan mee kunnen en mogen doen. Dat maakt het erg interessant in mijn ogen. Het biedt namelijk een hoop kansen en je leert zo een hoop mensen kennen. Ik heb er voor gekozen eerst een show te doen in Londen, dit om alvast ervaring op te doen en hopelijk zelfs al mijn Pro-Card te halen. Op die manier ben ik de grote stroom uit Nederland net even voor en weet ik al hoe het er aan toe gaat mocht ik wel besluiten deel te nemen aan de show in Nederland.

Glitter & glamour

Voor je mee kan doen, moet je een hoop dingen regelen. Een van die dingen is natuurlijk je verblijf.

De bond regelt het altijd zo dat er een vast hotel is waar alle deelnemers slapen. Dit is niet verplicht, maar uiteraard wel aan te raden. Zo scoor je toch net weer een extra puntje. In dit hotel is ook de inschrijving en hier is ook de tanning, beide de dag voor de wedstrijd. De hotels en de locaties van de shows zijn echt de creme de la creme. Super luxe en mooi. Puur om echt dat gevoel van glamour te geven. In Londen is dit een prachtig 5 sterren hotel in het centrum. Hier is alles tot in de puntjes geregeld voor de deelnemers. Leuke hiervan is ook dat je gelijk een hoop mensen leert kennen in het hotel en je denk ik gelijk een soort verbondenheid voelt. Makkelijk is ook dat je dan zo door loopt naar de inschrijving en dat je niet moeilijk hoeft te doen met je tanning.

De WBFF roept natuurlijk altijd dat het enkel voor het beste van het beste is en dat het gaat om Fashion en Fitness. Dat maken ze op deze manier wel waar. Onderstaande filmpje van vorig jaar geeft wel een mooi beeld.

https://www.youtube.com/watch?v=O-JxR6_gAjs

Dress to impress

Net als de locatie is ook de inschrijving chique en glamoureus. Hier is het de bedoeling dat je in avondkleding komt en je echt opdoft. Het is je ‘eerste’ kennismaking met de bond, andere atleten en vooral, met de jury. Echt hun eerste indruk van jou en deze moet dus helemaal on point zijn. Je partner mag gewoon mee, maar ook daar wordt van verwacht dat deze netjes gekleed gaat in style. Iets om dus zeker rekening mee te houden, ook in de voorbereiding en het uitzoeken van kleding.

Ook de locatie van de show (in dit geval indigo at the O2 in Londen) is echt super. Groot en chique, perfect passend bij wat de WBFF wil uitdragen. Voor hier in Nederland kunnen we er dus ook wel van uit gaan dat het op een van de mooiste locaties van Nederland zal zijn. Een plek waar echt de atleten de ster van de show zijn en ook zo behandeld worden. Ik hou daar van!

Mijn hotel is in elk geval al geboekt, een van de eerste dingen die ik in orde had gemaakt. Het kan maar geregeld zijn! De tanning, haar en make up en de inschrijving zijn up next. Langzaam vallen de puzzelstukjes op zijn plaats en begint het echt aftellen te worden.

Beauty is in the skills of the poser

In deze blog neemt Sylke ons mee in het poseren voor wedstrijden van de WBFF, inclusief een video van haar poseerlessen.

Links, rechts, handen in de zij, schouders naar achteren en pose! Een van de meest belangrijke dingen aan de wedstrijd die ik ga doen, is toch wel het poseren. Het is belangrijk dat je jezelf op de best mogelijke manier presenteert. Je shape kan onwijs goed zijn, maar als je niet kan poseren dan red je het daar helaas niet mee. Voor mij een voordeel, want laat dit nou net het stukje zijn wat ik het leukst vind en ook het stuk wat mij aardig goed ligt. Die minuten op het podium zijn echt mijn ding en mijn eigen poses en routine bedenken is ,zeg maar, ‘nog meer mijn ding’.

https://youtu.be/SFC0rI6dvyY

Bij de IFBB was ik een bepaalde manier van poseren gewend, vaste poses die steeds terug kwamen en waar je absoluut niet van kunt afwijken tijdens de vergelijkingen. Natuurlijk kan je ook dat best een beetje eigen maken, maar de basis is voor iedereen het zelfde. In de I-walk kan je iets meer je eigen ding doen, maar ook hier heb je altijd een aantal basis poses die terugkomen.

Zelf heb ik eigenlijk nooit poseerles gehad. Ik heb enkel een keer meegedaan met een clinic vanuit de bond. Ik wilde graag mijn eigen draai geven aan de poses en daardoor was ik denk ik toch een beetje te koppig voor echt poseerles van een ander. Thuis oefenen deed ik wel, met een spiegel in de woonkamer toch altijd even bezig met het doornemen van de poses en het checken van mijn shape. Mijn ‘stage performance’ is gelukkig altijd wel aardig in orde geweest en hiervoor heb ik gelukkig ook vaker complimenten terug gekregen vanuit de bond. Super leuk om te horen en dat geeft mij ook weer vertrouwen voor komend traject.

Poseren voor de WBFF

Maar dán kom je bij de WBFF, Compleeeet anders. Is dat even wennen zeg! Niks geen vaste poses meer, alles mag je gewoon zelf bedenken en doen. Alles om jouw lichaam echt zo mooi mogelijk uit te laten komen. Op zoek naar de poses die dus werken voor jouw lichaam en dit maakt elke deelnemer uniek op het podium, I love it! Je hebt 2 verschillende rondes. Sowieso in bikini (daarover in een volgende blog meer) en daarnaast doe ik een ronde in galakleding. De eerste ronde bestaat uit je eigen routine en daarna de vergelijkingen met een zogenaamde Pose down.

In de vergelijkingen heb je wel de front, side en backpose die je allemaal af gaat. Hoe deze er uit zien, mag je echter volledig zelf bedenken. In de posedown komen alle dames naar voren en doen ze in 1 minuut een soort battle. Binnen die minuut moet je je beste kanten en poses laten zien en zorgen dat precies jij degene bent die opvalt in de hele groep. De galaronde is meer een soort parade, je loopt in een soort halve cirkel het podium op, met enige tussenposen, maar wel na elkaar. Voor op het podium neem je dan een pose aan en dan mag je weer door. Stiekem een stuk makkelijker dan de bikini-ronde dus!

Poseerlessen

Nu ben ik ondertussen al een paar weken in prep.. En ben ik zelfs net gestart met mijn aftrain fase. Wat betekent dat ik 10 weeks out ben. Poseren was dus echt een dingetje wat ik echt zo snel mogelijk op moest gaan pakken. Daar waar sommige atleten soms wel een jaar oefenen op hun poses en routine, heb ik in totaal een week of 20. Afgelopen weken heb ik mijn eerste lessen gehad. Bij mijn eigen coaches Miquel en Esther van Posing ME Performace en een clinic bij WBFF Pro Evelien Nellen.

Ook ik moet er aan geloven, want op eigen houtje ga ik het dit keer denk ik niet redden. Als ik mijn pro-card wil halen dan moet mijn poseren gewoon on point zijn. Het gaat me gelukkig goed af, ook omdat ik veel geoefend heb, maar het is nu echt letten op de details en de puntjes op de i. Alles moet kloppen, de manier waarop je been staat, hoe je kijkt, wat je armen doen.. echt alles. Interessant, leerzaam en echt een leuke uitdaging.

Mijn routine heb ik ondertussen in elkaar gezet en vanaf nu is het constant alles doorlopen; de poses, de transities, manier van lopen, snelheid van bewegen en vooral de styling om de bewegingen af te maken. Hierbij komen veel invloeden vanuit de danswereld kijken en dit is voor mij best nieuw. Gelukkig heb ik mijn coaches die mij hierin ondersteunen en met hen gaat dit zeker weten lukken.

Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit goed gaat komen voor 27 mei en kan niet wachten tot ik het podium op mag en mijn routine mag laten zien.

Nog 1 week tot de WBFF London!

En voor je het weet zijn we weer een aantal weken verder. Ondertussen nog 1 week te gaan tot de wedstrijd en dus ook meer dan tijd voor een update. Na de wedstrijd zal ik ook zeker nog even een blogje schrijven over hoe het nou geweest is en hoe ik het allemaal ervaren heb.

Afgelopen weken stonden vooral echt in het teken van focussen en doorgaan. Niet dat de prep zelf per se zwaar was, maar helaas wel wat onvoorziene omstandigheden die het niet bepaald makkelijk hebben gemaakt. Daarnaast vliegen de weken voorbij en was het vooral heel belangrijk om prioriteiten te stellen. Zelf heb ik de wedstrijd erg hoog op mijn prioriteiten lijstje staan en daardoor moesten een hoop andere dingen wijken.

In the picture

Ik ben veel bezig geweest met mijn trainingen, het poseren maar ook met het stukje social media zo goed mogelijk benutten. Jezelf namelijk een beetje in de picture spelen voor de wedstrijd is best belangrijk. De WBFF is een enorme organisatie, maar op social media zijn ze erg aanwezig. Dat vind ik zelf ook zo leuk, ze lijken hun atleten echt op een voetstuk te plaatsen en trots te zijn op hun atleten. Zelfs de atleten die in voorbereiding zijn die worden zo nu en dan gedeeld.

Ik heb dan ook een banner laten maken door de organisatie. Deze kan je dan gebruiken als een stukje promotiemateriaal maar zo is het voor hen (en mede-atleten) ook gelijk duidelijk welke wedstrijd je gaat doen. Leuk om dus mede wedstrijdgenoten te volgen en leuk om jezelf wat meer in de picture te spelen. Voor elke wedstrijd heb je aangepaste banners en je stuurt je eigen foto’s in. Uiteindelijk is het eigenlijk dus een beetje zorgen dat je gezien wordt, puur om alvast een beetje een eerste indruk achter te laten.

De laatste checks

Met nog een paar weken te gaan is het nu echt belangrijk de laatste dingen te gaan regelen. Mijn jurk moest worden ingenomen, laatste hand aan de bikini, laatste boodschappen, route voor london uitstippelen, outfits klaarleggen, koffers inpakken en niet te vergeten zorgen dat de haren, nagels etcetera gedaan worden zodat je er op en top uit ziet voor de wedstrijd straks. Tussendoor de laatste trainingen en poseren en uiteraard.. ook een hoop rusten. De dagen zijn al snel te kort, maar ook weer veel te lang want wat wil je dan toch graag dat het eindelijk zo ver is.

Om me heen ontvang ik al een hoop succeswensen en zo merk je toch dat het akelig dichtbij begint te komen. De laatste checks worden gedaan, generale repetitie met het posing team is geweest en de kriebels beginnen echt te komen.

Zoals de planning er nu uit ziet heb ik op de zaterdag mijn tanning gepland. Deze moet 8 uur intrekken en dan kan je douchen. Vlak voor de inschrijving zal ik dus kunnen douchen zodat mijn tan mooi is op het moment van inschrijven.

Die eerste indruk

Deze avond is het dress to impress en de echte eerste indruk en moet dus eigenlijk al perfect zijn. Na die avond lekker slapen in het hotel en dan de volgende ochtend om 10 uur al mijn make up en haar; op locatie! Betekent dat ik dus al vroeg in de O2 ben. De wedstrijd zelf begint pas tegen 6 uur en rond een uur of half 4 is er een soort meeting op het podium met wat laatste aanwijzingen en uitleg voor de atleten.

Vanaf dat moment is het wachten tot de zaal vol zit en de show kan beginnen. De show duurt iets van 4 uurtjes en na je 2 rondes hoor je gelijk de uitslag al. Al met al dus niet giga lang wachten tot je meer weet. Backstage enkel aangewezen op mede atleten, er mogen namelijk geen coaches backstage. Ook geen matjes en luchtbedden, maar bankjes en meer gewoon lekker socializen met anderen. Super spannend!

Knallen!

Uiteraard zet ik in op die eerste plek. Toch weet ik dat ik een aantal sterke dames tegen over mij heb staan en ik weet dat het een jurysport is. Weer heel nieuwe richtlijnen, ze zoeken misschien weer heel andere dingen dan ik ken vanuit de IFBB en dat maakt het wel heel erg spannend. Ik kan in elk geval zeggen dat ik er alles aan heb gedaan om mijzelf daar zo goed mogelijk neer te zetten en ik ben onwijs benieuwd naar hoe de dag gaat lopen.

En dan ineens besef je je dat de wedstrijd alweer weken geleden was. Ook na een wedstrijd vliegt de tijd. Hoog tijd dus voor een update en vooral ook tijd om mijn WBFF ervaring te delen!

Dag van de wedstrijd

Het weekend van 26 mei was het zo ver. Eindelijk mijn eerste WBFF wedstrijd in London. De vrijdag vlogen wij al die kant op en op de zaterdag zou het hele feest officieel van start gaan. De vrijdag lekker rustig aan gedaan in het hotel, om zo krachten te sparen en voor te bereiden op de 2 dagen die zouden volgen. Op de zaterdag was het al vroeg tijd om in de tanning te gaan. Om 11 uur zaten de eerste 2 lagen er op. Een mooie diepe kleur die na 8 uur drogen voldoende in de huid getrokken moest zijn om te kunnen douchen. Helaas kon ik nog niet douchen voor we de inschrijving hadden. Deze was op zaterdag middag vanaf een uur of 5.

Dress to impress, semi-formeel. Dat was de dresscode voor die avond. Eerst was het aan alle atleten om zich in te schrijven, hun stage foto’s te regelen en het nummer op te halen welke je zou dragen op het podium. Hierna zou er een welkomstpraatje zijn door de grote baas zelf; Paul Dillet. Het inschrijven ging erg vlot. Goed geregeld en duidelijk. Iedereen was erg mooi gekleed, sommige al wel in de tanning, andere niet. Dit moment was natuurlijk gelijk jouw eerste indruk. Van andere atleten, maar natuurlijk ook van de jury. Al met al was het vrij vlotjes voorbij. Naderhand werden er nog wat foto’s gemaakt en tegen een uur of half 9 stonden we weer buiten. Tijd om te eten en op tijd te gaan slapen, want de dag erna was het show day!

Show day

De zondag ochtend vertrokken we al vroeg naar de showlocatie. Coaches mogen niet mee backstage, evenals familie of vrienden, dus je bent echt op elkaar of jezelf aangewezen. Dit was wel even spannend, maar daar aangekomen merkte ik al snel dat de hele sfeer erg goed en gezellig was. Iedereen was erg behulpzaam. Om half 11 had ik mijn haar en make up, dit werd gedaan door een team dat is aangesloten bij de WBFF. Ook hier merk je weer de enorm hartelijke sfeer onderling. Complimenten vliegen je werkelijk de hele dag om de oren. Geeft een enorme boost en maakt de dag echt dat je je een prinsesje voelt.

Om 12 uur ging de laatste laag tanning erop. ‘S morgens kon ik gewoon douchen, waardoor de tanning nu een mooie zon-gebrand effect gaf aan de huid. Hier overheen kwam nog een top coat die een soort glimmend effect geeft. Echt de finishing touch. Daarna was het tijd om de bikini aan te trekken, zorgen dat het juiste eten naar binnen gaat en relaxen en lekker om je heen kijken. Zo verschrikkelijk veel mooie bikini’s die daar voorbij komen, iedereen is echt uniek. Ik vond dat heel erg leuk om te zien. Hoe iedereen zo zijn best had gedaan.

Showtime!

Rond half 3 was het tijd voor een korte repetitie op het podium. De openingsparade werd uitgelegd en een keer gedaan en we kregen informatie over de route die je moest gaan lopen tijdens je eigen routine. Fijn die extra informatie nog even vooraf aan de show. Hierna hadden we nog kort de tijd om de laatste dingen te doen en toen was het showtime!

Eerst de eigen routine, daarna de vergelijkingen en aansluitend de posedown in bikini. Hierna was even een korte pauze en toen had ik nog mijn galaronde. Aansluitend werd gelijk de prijs voor beste avondjurk uitgereikt en daarna de prijsuitreiking van de klasse. Al met al duurde de show ongeveer een uur of 4. Niet al te lang en lekker snel de uitslag, wat wel erg prettig was.

Ik ben naar huis gegaan met de prijs voor de mooiste avondjurk (jeej!!) en daarnaast een 3e prijs in mijn categorie; ‘bikini tall’. Beide ben ik ongelooflijk blij mee en trots op. Natuurlijk ging ik heen met als doel die pro-card, maar helaas was dat (nu) nog niet het geval. Ik heb voldoende punten voor mezelf waar ik aan wil werken en die pro-card komt nog wel!

Diva

Al met al is de wedstrijd me erg goed bevallen. Ik vond de sfeer onwijs leuk, fijn en gezellig. Ik heb me de hele dag echt een diva gevoeld, iedereen was onwijs mooi en hoorde ook gewoon echt op dat podium thuis. De show was erg goed geregeld, je kreeg veel tijd op het podium en eigenlijk kan ik weinig mindere punten noemen. Wel is het echt een prijzig plaatje, wat maakt dat ik niet zomaar even een nieuwe wedstrijd kan gaan doen.

Maar ik kom zeker terug om mijn pro-card op te halen!

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen