fbpx
Interview: Victor Mooren

Interview: Victor Mooren

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 4 minuten

Mijn naam is Victor Mooren. Ik ben oprichter van Recomp Zone en oprichter van SmartPT. Mijn passie voor krachttraining, voeding en leefstijlverandering, heeft ervoor gezorgd dat ik honderden klanten heb kunnen helpen met een succesvolle leefstijlverandering en tientallen professionals heb kunnen helpen, met het boosten van hun expertise.

Interview met Victor Mooren

Naam: Victor MoorenLeeftijd: 29Woonplaats: AlmereSpecialisme: Online coach en docent personal training

Wanneer en hoe is jouw interesse voor fitness ontstaan?

Ik ben in mijn jeugd geïnspireerd geraakt door training & tricking filmpjes van Jujimufu en Antoine Vaillant. Naast hun gespierde fysiek beschikten ze ook over acrobatische vaardigheden, wat ik indrukwekkend vond.

Heb je hiernaast nog een andere sportieve achtergrond?

Ik heb jarenlang aan hockey, hardlopen en straatvoetbal gedaan. Rond mijn 18e ben ik me meer gaan focussen op fitness. Op dit moment ligt mijn focus op krachttraining en vind ik het heerlijk om te skaten wanneer het lekker weer is.

Waarom speelt fitness een belangrijke rol in jouw leven?

Sinds een aantal jaren heb ik de juiste balans gevonden rondom krachttraining. Dit is een enorme verrijking van mijn leven. Het helpt met sterker en vitaler door het leven te gaan.

Bovendien is het nu makkelijker om mijn vetpercentage onder controle te houden zonder dat ik hierbij minder hoef te eten!

Wanneer en waarom ben je begonnen met coaching en hoe heb jezelf ontwikkelt?

Tijdens het laatste jaar van mijn opleiding Voeding & Diëtetiek (2012), heb ik me meer verdiept in online coaching. Ik wist dat er vraag was naar eerlijke en onderbouwde informatie. Met mijn achtergrond (diëtist en praktijkervaring) zag ik kansen liggen.

Ik heb mezelf verder bijgeschoold door Lyle Mcdonald te volgen. Ik heb letterlijk al zijn boeken en artikelen bestudeerd. Vanuit daar ben ik Martin Berkhan, Borge Fagerli, James Krieger, Alan Arago en Brad Schoenfeld gaan volgen.

Op een gegeven moment las ik niet geheel onomstreden artikelen van Menno Henselmans en besloot daarop een van zijn eerste opleidingen (Bayesian PT Course) en zijn coaching te volgen. Dat is een goede investering geweest, waarmee voor mij veel zaken helder zijn geworden.

Ondertussen deed ik praktijkervaring op door simpelweg proefpersonen te coachen en vroeg ik daar in een later stadium geld voor. De theorie toepassen in de praktijk is waar het uiteindelijk ook om draait.

Wat kan je me vertellen over jouw bedrijf en werkwijze?

Ik hecht veel waarde aan feiten. Alles wat ik publiceer of meegeef is daarom zo goed als mogelijk onderbouwd. Als iets wordt ontkracht of er te weinig bewijs is, ben ik uiteraard bereid om mijn standpunt hierin te veranderen.

Dit houdt in dat ik geen onzin aan mijn klanten wil verkopen. Ik wil ze oprecht helpen in hun zelfontwikkeling, zowel mentaal als fysiek. De leefstijl die ze volgen moet duurzaam en gezond zijn i.p.v. een lijdensweg, waarbij ze de regie over hun leven verliezen.

Wat is je specialisme en waarom heb je daarvoor gekozen?

Ik heb een krachtsportachtergrond (powerlifting en strongman), maar mijn specialisme is om mensen te helpen met een positieve leefstijlverandering. Dus simpelweg door slanker, sterker, gespierder en vitaler door het leven te gaan. Ik vind dit de leukste doelgroep, omdat het leuk is om te zien hoe je iemands leven duurzaam positief kan veranderen.

Wat zijn voor jou de belangrijkste eigenschappen van goede coaching?

  1. Practice what you preach

Als je zelf geen succes hebt met vet verliezen, weinig spiermassa hebt opgebouwd of geen controle over je voeding hebt, dan mis je de basis om een goede coach te worden. Je moet sommige dingen zelf ervaren om daar het beste in te kunnen helpen.

  1. Onderbouwde kennis

Een goede coach heeft voldoende basiskennis omtrent training, voeding, leefstijl en mind-set. Hij/zij gaat niet mee met hypes, laat niet alles bepalen door anekdotes, maar zoekt naar gegrond bewijs om een bepaald standpunt te onderbouwen.

Het is ook belangrijk om te weten dat een coach met veel certificaten op het gebied van personal training, voeding en leefstijl, niet per definitie een goede coach is.  Een uitgebreide theoriekennis is nog geen garantie voor een effectieve uitvoering in de praktijk.

Een goede coach heeft zijn opgedane kennis daarom in de praktijk toegepast, op zichzelf en op klanten, en weet op basis daarvan wat wel of niet werkt.

Bayesian bodybuilding en chivo opleidingen hebben een breed aanbod aan opleidingen waarin je veel relevante theorie leert die je in de praktijk kunt toepassen.

Ikzelf geef ook een praktijkgerichte opleiding speciaal voor beginnende personal trainers, waarin je van a t/m z leert hoe je een succesvolle personal trainer kan worden.

3. Succes van Coaching

Coaching is meer dan alleen motiveren of instructies geven. Je hebt de gecombineerde ervaring en kennis nodig van een personal trainer, leefstijlcoach en een mental coach om de hoogste kwaliteit te bieden.

Personal trainer: Beheers je alle technieken, weet je genoeg van schema’s ontwikkelen, blessures, anatomie en hoe je op een verantwoorde manier omgaat met klanten?

Leefstijlcoach: Kun je effectieve maaltijdplannen opstellen, houd je rekening met leefstijlfactoren en kun je improviseren wanneer er op korte termijn veranderingen plaatsvinden?

Mental coach: Hoe vorm je een goede band met de klant, hoe help je met gedragsverandering, hoe ga je om met terugval en een crisis waarin de leven van de klant op zijn kop staat?

Er komt dus veel meer bij kijken dan je denkt om een goede coach te zijn.

Wanneer ben jij als coach tevreden over het werk dat je voor een klant verricht hebt?

Wanneer ze tevreden zijn over je begeleiding en je daadwerkelijk hun leefstijl duurzaam weet te veranderen.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Droog trainen
  • Fit worden
  • Herstellen
  • Spiermassa
  • Sterker worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen