fbpx
Runkeeper review: de perfecte app voor het hardlopen?

Runkeeper review: de perfecte app voor het hardlopen?

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 2 minuten

“Activity Started”. Een van de meest populaire apps om je sportieve activiteiten in bij te houden en te delen met je vrienden is zonder twijfel Runkeeper. Deze app biedt je de mogelijkheid om voor de prestaties van verschillende sportieve activiteiten bij te houden middels je smartphone. Hoe werkt de app en wat zijn de mogelijkheden? Je leest het in dit artikel.

Cardiotraining met Runkeeper

De smartphones anno 2014 zijn bijna allemaal uitgerust met een GPS ontvanger, waardoor je locatie en het tempo waarin deze verandert bijgehouden kunnen worden middels slimme apps. Runkeeper is een van deze slimme apps. Door middel van de GPS ontvanger worden de afstanden en snelheden gemeten waarin je de sportieve activiteiten aflegt. De activiteiten waarvoor je de prestaties kunt bijhouden zijn: Hardlopen, fietsen, skieen en zwemmen.

De gebruiksvriendelijkheid van de app is zeer goed. Met grote letters worden de mogelijkheden in de app duidelijk gemaakt. Indien je wilt starten met een nieuwe activiteit klik je op “Activiteiten” en geef je aan wat je wilt gaan doen. Vervolgens kun je aangeven met welk doel je de activiteit wilt aangaan. Dit kan een afstand zijn, maar ook een bepaalde snelheid. Wil je een schema om de 10 kilometer te lopen? Runkeeper bevat meerdere schema’s om je verantwoord en uitdagend op die 10 kilometer te krijgen. “Activity Complete!”

Runkeeper in combinatie met jouw eigen muziek

Naast de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheden om meerdere activiteiten te tracken is het fijn dat je de app kunt gebruiken in combinatie met de playlist op je smartphone. De mogelijkheid om met een streaming muziekdienst zoals Spotify te werken is er ook, maar dan dien je er wel voor te zorgen dat je accu voldoende opgeladen is. Indien je een uur gaat hardlopen in combinatie met Runkeeper en Spotify is de kans groot dat je smartphone eerder de handdoek in de ring gooit dan jijzelf.

Coaching tijdens je activiteit

Tijdens de sportactiviteiten kun je de coaching functioaliteit van Runkeeper aanzetten. Met deze functionaliteit is het mogelijk dat je updates ontvangt over je voortgang. Stel je wilt om de 500 meter weten hoe je tijd is dan kun je dat op die manier instellen. Dit kan ook ingesteld worden op tijd, dus om de 5 minuten een update over je voortgang. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere apps, zoals NikePlus of Endomondo, waarbij de instellingsmogelijkheden beperkter zijn.

Deel je resultaten via Social Media

De resultaten van de activiteiten die je met Runkeeper hebt bijgehouden kun je delen via Social Media zoals Facebook en Twitter. Jouw resultaten verschijnen dan in de timeline van jouw vrienden, zodat je kunt laten zien welk record je hebt neergezet. Wij merkten zelf dat dit een van de meest motiverende functionaliteiten van Runkeeper is, gezien het feit dat wij allemaal competitief zijn ingesteld. Er is niets frustrerender dan te zien hoe jouw trainingsmaatje net een minuut van jouw persoonlijk record op de 10km heeft weten aflopen.

Beschikbaarheid

Runkeeper is een waanzinnig handige app voor sporters die hun activiteiten voor zichzelf willen bijhouden. De sporters die gemotiveerd raken door het wedstrijd element kunnen hun lol niet op met deze app aangezien je elk resultaat met jouw vrienden kunt delen. De app Runkeeper is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone en zijn gratis te downloaden. Er is ook een mogelijkheid om een Runkeeper Pro account te openen en meer trainingsschema’s te ontvangen, maar wij vonden de gratis versie van Runkeeper meer dan voldoende.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Conditie opbouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen