fbpx
Comeback Ronnie Coleman én Jay Cutler?

Comeback Ronnie Coleman én Jay Cutler?

Geschreven door Redactie FITsociety
Geschatte leestijd: 2 minuten

Vast verkeerd gehoord: Comeback Ronnie Coleman én Jay Cutler? Ronnie Coleman heeft Jay Cutler uitgedaagd om in 2016 beiden mee te doen aan de Mr. Olympia!

Jay Cutler uitgedaagd

Een Ice bucket challenge was makkelijker geweest, maar op 27 november vorig jaar zorgde Ronnie voor nogal wat sensatie met een post op Instagram. De 8-voudig Mr. Olympia die vorig jaar 50 werd en twee heupen liet vervangen, daagde viervoudig Mr. Olympia Jay Cutler uit om nog één keer samen het Olympia podium te betreden in 2016.

De strijd tussen Ronnie Coleman en Jay Cutler kan gerust legendarisch genoemd worden. Maar liefst 8 keer stonden ze samen op het Olympia podium. De eerste 6 jaren won Ronnie Coleman en werd Jay vier keer tweede. Uiteindelijk nam Jay het stokje in 2006 over en wist hij de titel vier keer te pakken.

Waar we Phil Heath en Kai Greene bijna zagen vechten op het podium vorig jaar, wisten Ronnie en Jay er altijd een feestje van te maken op het podium en liepen ze elkaar regelmatig te dollen.

PR stunt of menens?

Toen ik Jay Cutler vorig jaar interviewde, vroeg ik of hij formeel al afscheid had genomen van het podium gezien hij na zijn zesde plaats in 2013 niet meer had deelgenomen aan wedstrijden. Hij hield toen rekening met de mogelijkheid nog eens deel te nemen hoewel dat toen vooral gezegd leek te worden uit commerciële overwegingen. Zolang je nog actief meedraait, ben je nu eenmaal interessanter voor sponsoren. Hoewel Jay al de nodige miljoenen heeft binnengesleept met bodybuilding en zijn ondernemingen kan het nooit kwaad met enkele woorden nóg meer binnen te halen.

Voor Ronnie echter is dat enigszins anders. Ook hij heeft zijn schaapjes op het droge en verdient nog steeds aan zijn status met zijn supplementen lijn. Niemand verwachtte dan ook een dergelijke oproep van Ronnie. Niet alleen werd hij vorig jaar 50 jaar oud, maar werden bovendien zijn beide heupen vervangen. Toch leek dit geen marketing stunt, maar een oproep van een top-atleet die weer die drang voelt tot competitie. Helemaal toen hij deze oproep gisteren nog eens dunnetjes herhaalde via Instagram.

Zal Jay de handschoen oprapen?

Tot nu toe is mij geen reactie bekend van Jay. Kom op Jay, je wordt uitgedaagd door een vijftig jaar oude man met twee kunstheupen!

“I’m washed up too, but not as washed up as Jay”

Ronnie Coleman

Als Ronnie het voor elkaar kan krijgen om onder die omstandigheden straks op 52-jarige leeftijd op het podium te staan dan kan de tien jaar jongere Jay, die formeel nog niet eens afscheid heeft genomen van de sport, natuurlijk niet achter blijven.

Ronnie of Jay voor Mr. Olympia 2016?

Als het echt zou gaan gebeuren dan maakt het uiteindelijk geen bal uit hoe ze plaatsen en je doet er dan ook verstandig aan de verwachtingen te temperen. Net zoals toen Sergio Oliva in 1984 een laatste rentree maakte op het Olympia podium is het vooral voor velen een kans om nog één keer persoonlijk mee te maken waarover ze tot dan toe slechts konden lezen of filmpjes van te bekijken. Hij werd destijds achtste, maar dat maakte het feest voor de toeschouwers niet minder. Zij kregen de “myth” nog één keer in actie te zien. Er zijn duizenden jonge fans van bodybuilding die alle DVD’s van Coleman gezien hebben, maar te laat waren om hem live in actie te zien. Om hem dit samen met Jay te zien doen, zou helemaal fantastisch zijn.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen