fbpx
Interview Nicole Verkerk

Interview Nicole Verkerk

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 6 minuten

Nicole deed vorige week mee aan haar eerste bikini fitness wedstrijd. Hier vertelt ze over haar voorbereiding en deelname aan de Enercup 2015.

Fitness, fitness en fitnessen!

Ik zal mijzelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Nicole Verkerk en ik ben 28 jaar. Ik woon in een superleuk appartement in Almere met een eigen park met zwemvijver, wat andere mensen ook wel een ‘vakantiehuis’ noemen. Ik werk fulltime in de horeca als “bordensleper” (always lifting). Het zijn super lange werkdagen, maar ik probeer altijd tijd te maken om te trainen in De Mix, de sportschool waar ik zo ongeveer woon. Mijn hobby’s bestaan dan ook uit fitnessen, fitnessen en ehm… fitnessen!

“Cardi(no)”

Ik ben ongeveer drie jaar geleden begonnen met aan al dat ijzer hangen. Toen ik daarmee begon was mijn doel om af te vallen. Niet bizar veel, maar een kilootje of zes mocht er wel af! Ik was niet blij met hoe ik eruit zag, dus ik besloot om dat te veranderen. Vier a vijf keer per week ging ik naar de gym om aan de gewichten te hangen. Aan het begin deed ik er af en toe nog cardio bij, maar ik was er al snel achter dat dat totaal niet mijn ding was.. CARDI(NO). Ik keek steeds meer filmpjes op youtube en facebook om dingen te leren en nieuwe oefeningen te ontdekken. Ook was ik steeds meer bezig met gezond eten. Ik at zes dagen gezond en in het weekend had ik een ‘cheat day’ waarbij ik alles at waar ik op dat moment trek in had! Dit hield ik goed vol en die zes kilo was eraf na een tijdje.

Bikini Fitness

Oke… en nu? Wat is mijn volgende doel? Ik kwam steeds meer foto’s tegen van bodybuild wedstrijden in de klasse bikini fitness. Dit vond ik supermooi, zo zou ik er ook wel uit willen zien dacht ik. Hoe zou dat zijn? Zou ik dat ook kunnen? Of misschien pas over een paar jaar? Die gedachte kon ik maar niet van me af zetten, dus ik besloot om een beetje rond vragen op de sportschool en via via kwam ik terecht bij Kim Hoek.

Kim is onder andere personal trainer en begeleidt ook mensen naar een bikini of bodyfitness wedstrijd toe. Ik maakte een afspraak met haar en daar ging ik… op weg naar Nijmegen! Best een eindje rijden vanaf Almere, maar dat had ik wel over voor een nieuw avontuur! Daar aangekomen begonnen we een gesprek over wat zo’n wedstrijd allemaal inhield en wat ik ervoor moest doen en laten. Dit klonk allemaal als een behoorlijk spannende uitdaging, maar ach, wat heb ik te verliezen? Aan het einde van het gesprek begon het te kriebelen, dit wilde ik! Helemaal enthousiast zat ik weer in de auto terug naar Almere. Een nieuw avontuur ging beginnen, wat spannend! Ik kreeg een voedingspatroon en een trainingsschema om de weg er naar toe een beetje in te leiden.

Ik ben inmiddels een half jaar bezig met de voorbereiding onder begeleiding van Kim. Maandelijks ga ik bij haar langs om te poseren, metingen te doen en alles wat erbij hoort. Ook ben ik in de tussentijd twee keer op vakantie geweest, wat niet heel makkelijk is in een wedstrijdvoorbereiding. Ik heb er alles aan gedaan om mijn shape niet achteruit te laten gaan in deze vakanties. Elke dag heb ik zelf gekookt en zo vaak mogelijk getraind. Dit heeft gelukkig goed uitgepakt, want de laatste metingen waren perfect voor de wedstrijd!

Photoshoot

Twee weken voor de wedstrijd heb ik een fotoshoot gehad met Kenneth Nwosu in een studio in Purmerend. Dit vond ik best spannend want dit was mijn eerste professionele fotoshoot. Ik nam een koffer mee met wat verschillende fitness outfits en samen kozen we de leukste uit voor de shoot. We begonnen met iets simpels, ik moest een dumbell vasthouden en een bicep curl uitvoeren. Toen hij me de foto liet zien dacht ik gelijk WAUW, ben ik dat? Ik had mezelf nog nooit op die manier gezien. Dit was toch heel iets anders dan een simpele selfie maken! Wat de juiste belichting wel niet kan doen! We hebben een paar uur geschoten, veel verschillende poses en een paar verschillende outfits gebruikt. Super leuke ervaring was dit en gelukkig kreeg ik na een paar foto’s al wat meer zelfvertrouwen. Ik raad iedereen aan die bezig is met fitness of een wedstrijd voorbereiding om een fotoshoot te doen om dit vast te leggen.

Laatste week

De laatste week voor de wedstrijd is heel snel gegaan. Ik mocht nog vier dagen achter elkaar trainen, wat bestond uit vier keer een full body training. Pff wat was dit zwaar..  Ik was moe en keek uit naar de wedstrijd. Donderdagmiddag zat mijn laatste training erop! Nu was het tijd om te rusten. Die middag naar de kapper geweest en de dag erna mijn nagels mooi laten maken. Ik was er helemaal klaar voor! Zaterdag de laatste dingen ingepakt en nog wat maaltijden klaar gemaakt voor de wedstrijddag. Op naar de registratie!

“IFBB athlete”

De registratie was in Echten, in een bungalowpark waar veel atleten dat weekend verbleven. Ik kwam aan en zag iedereen al in de rij staan. Ik herkende wat gezichten van atleten die ik volgde op instagram en ging bij hun in de rij staan. Er werd gekeken of je bikini goed was en of je schoenen voldeden aan hun eisen. Je kreeg ook een wedstrijdpaspoort van de IFBB, hoe cool was dat! Verder kreeg je nog een bandje om je pols en werd er gekeken of je in de juiste lengteklasse was ingedeeld. Dit deel zat erop! Ik had een hotelkamer geboekt vlakbij de wedstrijdlocatie. Eigenlijk moest ik vroeg slapen, maar dat ging natuurlijk niet van de spanning!

Game day

De volgende ochtend ging de wekker om zes uur. Snel ging ik alvast een deel van mijn make-up en haar doen en toen op naar de wedstrijd! We gingen naar binnen via de artiesten ingang en zochten een plekje backstage waar ik mijn spullen kon uitstallen. Al snel moest ik in de spray-tan. Wat een aparte ervaring was dat en wat was ik bruin! Niet lang daarna was de opening van de Enercup. We moesten met zijn allen het podium op waar we werden voorgesteld als atleten van 2015. O jee.. ik vond dit al spannend en nu stond ik nog met zoveel mensen op het podium. Dit duurde best kort en we gingen het podium weer af. De eerste klasse moest het podium al op. Mijn klasse duurde nog even dus ik ging mezelf backstage voorbereiden. Zat mijn bikini goed, haar, make-up, spray-tan, sieraden, alles erop en eraan! Ik was er klaar voor! Ik werd bijna gek van de zenuwen terwijl ik stond te wachten.

1st Call out!

Daar gingen we, mijn klasse mocht het podium op. De eerste ronde waren de quarter turns. Dit is de vergelijkingsronde waarbij je vier keer een kwartslag moet draaien en je poses moet laten zien. Nadat iedereen geweest was, stonden we allemaal op 1 rij. Nu kreeg je de “first call outs”. Dit geeft inzicht in de favorieten van de jury op dat moment. Nummer 77 werd omgeroepen, yessss dat was ik! Ik liep naar voren met drie andere meiden en we gingen weer de quarter turns doen. Toen werd er een second call out gedaan en daar zat ik weer bij! Wat een adrenaline was dit! We gingen het podium weer af en moesten nu wachten tot de avondshow.

T-walk

Rond zeven uur was ik weer aan de beurt, dit keer de zogenoemde T-walk. Nu moest ik in me eentje een zelf bedacht loopje doen op het podium en mijn poses laten zien in ongeveer 50 seconden. Mijn coach die riep: “Kom op dit kan jij! Dit is jou ding!” En daar ging ik, zoveel spanning, zoveel adrenaline, maar oh wat was dit geweldig! Dit was het moment waarin ik kon laten zien waar ik zo hard voor gewerkt had! Toen was het wachten op de prijsuitreiking, ik had er wel een goed gevoel over samen met mijn coach.

Uitslag…

’s Avonds laat toen ik met mijn klasse het podium weer op mocht werd er een top 6 gekozen. Nummer 6, dat was ik niet, 5 ook niet, 4 ook niet….. oooh echt zou ik dan bij de top 3 horen? Nummer 3, ook niet, nummer 2….NUMMER 77. Jaa dit was ik!!! WAUW wat geweldig! Ik juichte vanbinnen, wat een kick! Ik werd gefeliciteerd en ik kreeg een prachtige beker en wat goodiebags.

Had ik dit verwacht? Nee, wel gehoopt natuurlijk! Na afloop natuurlijk gelijk een donut en chocola gegeten en een glas wijn gedronken, wat hemels smaakte na al die tijd! Wat een top ervaring, wat een onbeschrijfelijk gevoel, wat een lieve mensen die me hebben gesteund en gemotiveerd die dag en op de lange weg hier naar toe, wat een prachtige dag die ik heel snel weer over ga doen, maar dan in een B-klasse waar ik voor gekwalificeerd ben!

Als jullie het leuk vinden ben ik te volgen op instagram als Nikki.vk. Hope to see you there!

With strength & love,

Nikki

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

  • Gratis matchingservice
  • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
  • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
  • Fit worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen