fbpx
 • Home
 • >
 • Blog
 • >
 • Opinie
 • >
 • Je bent klaar voor een relatie met een fitgirl als….
Je bent klaar voor een relatie met een fitgirl als….

Je bent klaar voor een relatie met een fitgirl als….

Geschreven door Kenneth Nwosu
Geschatte leestijd: 3 minuten

Met al het gedoe over ‘de fitgirl’ zou je bijna denken dat het om een vreemd ras gaat. Helemaal onterecht is dat niet. Mocht je bijvoorbeeld als man zeer gecharmeerd zijn van een strakke buik en krachtige benen en billen, weet dan wel dat er een paar voorwaarden zijn voor een geslaagde relatie met een fit girl.  

Je bent klaar voor een relatie met een fit girl als….

Voor de duidelijkheid; ik ben zelf met iemand getrouwd die helemaal niets met fitness heeft, maar ontzettend veel geluk heeft met goede genen. Wel de lusten, maar niet de lasten dus. Wat persoonlijke ervaring betreft, heb ik dan ook geen enkel idee wat het betekent om niet de meest fanatieke sporter in huis te zijn. Geen idee hoe het is om te moeten vechten om de laatste schep eiwitten of uit te maken wiens beurt het is voor de oppas en wie er naar de sportschool mag.

Als je allebei een passie hebt voor fitness dan is er in ieder geval begrip voor elkaars motivatie, hoewel het dus wat praktische problemen kan betekenen. Heb je zelf helemaal niets met fitness dan levert dat weer een heel andere set aan mogelijke obstakels op.

In beide gevallen kan je je afvragen of een relatie met een fit girl wel iets voor jou is. Onderstaande checklist kan je daarbij mogelijk helpen.

Als je het niet erg vindt dat haar quads groter zijn dan de jouwe

Ik noem hier grotere benen omdat die kans in de praktijk redelijk groot is. Maar hetzelfde geldt natuurlijk ook voor een strakkere buik, een betere conditie en een hogere 1RM max tijdens de squat. Mocht je niet weten wat een 1RM max is dan ben je sowieso nog niet toe aan een fit girl.

Als je bereid bent fulltime fotograaf te worden met één model

Instagram en Facebook vullen zichzelf niet vanzelf en selfies komen niet bepaald professioneel over. Als je een relatie hebt met een fit girl is het dus handig als je het niet erg vindt haar trots te ‘delen’ met de wereld en je niet stoort aan likende geile mannetjes.

Als je het niet erg vindt om je vakantiebestemming te laten bepalen door de aanwezigheid van een sportschool

Jij:”Maar schat, het is vakantie. Je kunt toch wel even rust nemen?”

Zei:”Maar mop, dit is de gelegenheid om mooie foto’s in mijn bikini op een tropisch strand te maken. In mijn beste shape natuurlijk. Waarom dacht je anders dat we op vakantie gingen?”

Als je gek bent op Brinta en Havermout en weet dat Chia niets te maken heeft Transformers

De naam van die acteur schrijf je namelijk met een ‘s’. Kijk, als je een relatie hebt met een fit girl hoef je zelf niet persé een fit boy te zijn. Het helpt echter wel als je je een beetje kunt verplaatsen in haar belevingswereld. Het bespaart ook een hoop discussies tijdens het ontbijt over de foute macro’s van dat saucijzenbroodje dat je liever zou eten.

Als je er geen probleem mee hebt om al je servies te vervangen door Tupperware

Dat ontbijt zelf wordt natuurlijk geserveerd in een Tupperware bakje gezien je vriendin het hele concept van servies maar onzin vindt. Echte fit girls preppen immers en staan zondag in de keuken om de maaltijden voor de hele week voor te bereiden. Waarom zou je dan de moeite nemen al die bakjes met eten steeds leeg te scheppen op een bord? Voor fit girls komt eten uit bakjes en drinken uit shakebekers.

So it is written….

Als je begrijpt dat creatine geen anabole steroïde is en je nieren niet ontploffen als je je eiwitbehoefte aanvult met shakes

Over shakes gesproken; Je vriendin krijgt waarschijnlijk al vaak genoeg te maken met onwetendheid van vrienden en collega’s en daaruit voortvloeiende onzinnige vragen. Bijvoorbeeld: “Word je daar niet onvruchtbaar van?”, wanneer ze een theelepel creatine in haar jus d’orange doet. Of gezeik over de gevaren van een hoge inname van proteïne. Van die typische vragen die gesteld worden door mensen die het melk wel hebben horen klotsen maar de tepel niet weten te vinden.

Een fit girl zal nu eenmaal altijd te maken krijgen met onwetendheid en mensen die stomme vragen stellen over haar lifestyle. Soms uit oprechte bezorgdheid, maar vaak ook om het eigen gebrek aan beweging en gezonde voeding goed te spreken. Zo’n super sportief persoon kan namelijk als een confronterende spiegel werken op anderen. Het is dan fijn als je je als partner aan de kant van je vriendin schaart en niet toevoegt aan de onwetendheid, onzekerheid en afgunst van anderen.

Als je het verschil weet tussen FIBO en FEBO

Het is ook goed om te weten dat je partner nu ‘in het wereldje’ terecht is gekomen en daarmee haar schoonheidsideaal kan komen te verschuiven. ‘FIBO-visie’ noemen we dat ook wel eens.

In het beste geval komt ze terug van een bezoek aan de beroemde fitness beurs in Keulen en is ze geïnspireerd geraakt door bekende fit girls daar aanwezig. Dan betekent het hooguit dat ze nog gedrevener terugkomt. Mocht je zelf helemaal niets hebben met fitness dan mag je hopen dat haar ‘FIBO-visie’ zich beperkt tot haar ideaalbeeld van de vrouw.

girl-2

Ben je op zoek naar een Coach of Personal Trainer?

 • Gratis matchingservice
 • Afgestemd op Jouw Unieke Behoeften
 • Expert coaches beschikbaar
Zoek voor mij een Coach
girl

Personal Trainer? Bekijk de Alles-in-één trainings- en voedingssoftware!

Geheel vernieuwde versie met alles wat je nodig hebt om je personal training nog persoonlijker te maken en je business te automatiseren.
Vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar voor iedereen, meld je aan voor een speciale lanceringskorting.

Aanmelden lanceringskorting
 • Fit worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen