• Home
  • >
  • FITsociety Personal Training software voor Personal Trainers

Vraag nu gratis startinformatie aan!

Met het FITsociety coaching platform sta je als personal trainer direct in contact met jouw klanten die de FITsociety app gebruiken. Vaak wordt FITsociety daarom ook gezien als personal training software, maar het platform van FITsociety is meer dan alleen een stukje software.

img-02
img-04

Personal Training software 1.0

Veel software voor personal trainers lossen vaak 1 of 2 problemen op. Vaak heeft de software een sterke focus op administratie en betalingen of ze lossen het probleem voor de coaching op.

Met het coaching platform van FITsociety bieden we een compleet pakket aan: dus zowel coaching als automatisering van betalingen en nog meer. Wij zijn van mening dat je als personal trainer niet 2 of 3 verschillende pakketten wilt gebruiken en dat je daarom graag 1 omgeving wilt voor zowel je klantencontacten als de administratie.

Demo inplannen
online_coach2

Een eigen app is niet voldoende

Als Personal Trainer steek je veel tijd en energie in jouw bedrijfsnaam en uitstraling. Je bedrijf dient het merk uit te stralen waar je voor staat en het liefste wil je dat jouw klanten kiezen voor jouw merk. Bij het merk hoort ook een eigen huisstijl en eigen website en eigen app.

Het bouwen van een eigen website is tegenwoordig niet heel lastig, maar het vindbaar maken van jouw website en het zorgen van voldoende content is wel een uitdaging. Naast de uitdaging die je tegenwoordig hebt om op de diverse social media kanalen aanwezig te zijn. Hetzelfde dat voor een eigen website geldt, geldt ook voor een eigen app. Veel klanten installeren en gebruiken slechts een beperkt aantal apps en om ervoor te zorgen dat jouw klanten jouw fitness app gaan gebruiken kan een uitdaging zijn.

Vanuit FITsociety lossen we deze marketing problemen op door jou een eigen profiel te geven op de FITsociety website met maandelijks zo’n 300.000 bezoekers en jaarlijks meer dan 3,5 miljoen bezoekers en je krijgt een uniek profiel in de FITsociety app.

s-image-01

Jaarlijks bezoeken meer dan 3,5 miljoen mensen FITsociety.nl

De FITsociety app is al door meer dan 40.000 gebruikers gedownload en dat aantal blijft alleen maar toenemen. Dus de kans is groot dat je via de FITsociety app ook nieuwe aanmeldingen van klanten kunt ontvangen. In dit laatste geval kan brengen we vanuit FITsociety potentiele nieuwe klanten aan, waardoor de investering in ons platform zich kan terugverdienen.

Daarmee wordt FITsociety een investering in plaats van een kostenpost.

Omdat we geloven dat klanten niet graag willen switchen van apps bieden we daarom voor de klant ook een app aan waar alles in zit.

Voor jou als Personal Trainer of Online Coach bieden we een omgeving met:

  • Leden administratie
  • Voedingsschema’s, inclusief eigen weekmenu’s
  • Trainingsschema’s, inclusief eigen oefeningen met video’s
  • Communicatie via de FITsociety Messenger
  • Lessen boeken en betalen
  • Betalingen via iDeal, automatische incasso, strippenkaarten en kortingscodes
  • Progressie metingen
  • Leads en potentiële nieuwe klanten
Gratis uitproberen
img-04

Leden administratie

In de FITsociety coaching dashboard zit standaard een leden adminstratie omgeving. In deze omgeving zie je per klant alle gegevens. Vanuit de leden administratie bedien je de klanten op het gebied van training en voeding. Tevens zie je alle betalingen en zie je het aantal resterende strippen. Wil je iemand zijn strippenkaart handmatig aanpassen, dan kun je dat met 1 klik doen en een geldigheid aan de strippen toewijzen.

s-image-03

Voedingsschema's maken

De FITsociety omgeving biedt een zeer sterke en robuuste omgeving waarin je calorieberekeningen met macroverdelingen kunt maken en waarin je complete voedingsschema’s kunt maken. Omdat de klanten zelf hun gegevens invullen in de FITsociety app, heb je altijd de juiste gegevens bij de hand. Met een aantal simpele tools en ingebouwde calculators kun je binnen enkele seconden al een calorieberekening naar de klant sturen, voor een trainingsdag en een rustdag afzonderlijk.

Naast het maken van een calorieberekening voor trainingsdagen en rustdagen kun je ook compleet gedetailleerde weekmenu’s maken die de klant ook direct in de app te zien krijgt. Deze weekmenu’s zijn op te slaan en later nogmaals te gebruiken. Zo kun je een Vegan Menu samenstellen en deze later nog eens toepassen bij een andere klant, waarbij je alleen maar de hoeveelheden hoeft aan te passen.

guy

Trainingsschema maken met onze Personal Training software

Een trainingsschema kan vaak een complex programma worden omdat er met veel variabelen rekening gehouden moet worden. Zo dien je als personal trainer of online coach rekening te houden met iemand zijn of haar weerbaarheid. Dus is een 0-meting gewenst. Na de 0-meting wil je dat een bepaald aantal oefeningen gedaan worden, met een bepaald aantal seconden rust tussen de oefeningen. En je wilt dat het schema voor een bepaalde periode gevolgd wordt. Aanpassingen tussendoor wil je toe kunnen passen op de hele reeks.

Demo inplannen
s-image-02

Communicatie via de FITsociety Messenger

Als je als Personal Trainer of Online Coach met klanten werkt is communicatie essentieel. Veel van de huidige oplossingen op dit vlak zijn niet toereikend waardoor trainers overgeleverd zijn aan SMS of Whatsapp voor de communicatie met hun klanten. Als de communicatie te veel wordt zien we zelfs dat trainers aparte toestellen aanschaffen om op die manier prive en zakelijk gescheiden te houden. Dat betekent 2 telefoons, 2 abonnementen, 2 toestellen om te laden.

Onnodig!

In het Coaching Platform van FITsociety zit een ingebouwde chat omgeving, die exact werkt zoals je gewend bent van Facebook en Whatsapp. Je kunt dus zelf bepalen hoe en wanneer je reageert op de berichten van klanten. En je hebt altijd alle gegevens bij de hand, zodat je adequaat in kunt spelen op de vragen van de klanten.

Je kunt 1 op 1 chatten met jouw klanten, maar je kunt ook een groepschat aanmaken en daarin alle mededelingen doorgeven. Dit werkt exact zoals je gewend bent van de andere chat applicaties.

Uiteraard kun je de gesprekken met jouw klanten ook voeren vanaf je mobiele telefoon. Download de FITsociety App voor Trainers en je kunt gewoon doorgaan met de gesprekken.

img-05

Lesrooster: boeken en betalen

Jouw rooster kunnen bepalen en managen is essentieel voor je werk als trainer. Zeker als je 1 op 1 les geeft of groepslessen aanbiedt. In het dashboard van FITsociety kun je eenvoudig jouw beschikbare uren opgeven in een digitaal lesrooster. Per blok kun je aangeven om welke les het hier gaat en welke tarieven qua prijs en strippen hiervoor gelden. Dat betekent dat je maar 1 keer jouw rooster in hoef te voeren en dat klanten zich eenvoudig kunnen aanmelden voor de lessen via de FITsociety app.

Betalen met iDeal of Strippen gaat gewoon via de app, dus je hebt daar geen omkijken naar.

img-01

Betalingen ontvangen en financiële rapportages

Veel trainers vallen vaak over hoeveel administratieve werkzaamheden er gepaard gaan met het runnen van hun PT business. Het is natuurlijk niet iets waar je heel blij van wordt maar wat wel moet gebeuren. In het FITsociety Coaching Dashboard handelen we alle betalingen voor de trainers af, dus eenmalige betalingen, strippenkaarten en automatische maandelijkse incasso’s voor abonnementen.

Elke betaling wordt keurig verwerkt in het financieel dashboard waar je per maand, per product en per klant kunt zien wat je verkocht hebt.

s-img-15

Progressie meten

Wil je afmetingen van je klanten ontvangen van hun progressie? Of wil je nieuwe foto’s zien voor de shape updates? Klanten kunnen deze eenvoudig zelf uploaden via de app en alles wordt zichtbaar in jouw dashboard. Je kunt in het dashboard 2 foto’s naast elkaar zetten zodat je de progressie in detail met elkaar kunt vergelijken.

Demo inplannen